Kayseri'de örümcek paniği hüküm sürüyor... Sıcak havaların etkisiyle ortaya çıkan bir örümcek türü olan 'sarıkız örümceği' (camel spider), bölge halkına korkulu geceler yaşatıyor. Güneş battıktan sonra avlanmaya çıkan sarıkız örümceği etle besleniyor ve akrep, kertenkele, hatta fare gibi canlıların yanı sıra insanları da ısırıyor.
Örümcek korkusu yüzünden uyuyamayan halk ise etkin ilaçlama veya alternatif önlemler alınmasını talep ediyor.
Uzmanlar, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Saraycık Mahallesi'nde yoğun olarak görülen sarıkız örümceğinin zehirli olmadığını ancak etle beslendiğini belirtiyor. Kuvvetli çeneleri sebebiyle insan etini de ısırıp koparabilen örümceklerin ısırığının ise çok can yakıcı olduğu belirtiliyor.
Örümceklerin bir insan eli kadar büyüklükte olduğu ve bir metre yüksekliğe zıplayabildiği belirtilirken yaz aylarında çok sık görüldükleri ve popülasyonlarının arttığı da ifade edildi. Akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen örümcek türüne karşı mücadele etmek için çözüm aranıyor.
Sarıkız örümceği Afrika'da özellikle Namibya'da ve Türkiye'de de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülüyor. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için sadece geceleri ortaya çıkan bu tür, beslenme şekliyle de diğer büyük örümcek türlerinden ayrılıyor. Bu türe mensup alt türlerin de hemen hemen hepsi etle besleniyor. Örümceğin büyüklüğü ise 8-10 cm arasında değişiyor.
Hızlı hareket eden sarıkız örümceği saatte 1,5 kilometre kat edebiliyor.