10 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Hep mi bölücüleri mutlu edeceksin AYM?

Hep mi bölücüleri mutlu edeceksin AYM?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hep mi bölücüleri mutlu edeceksin AYM?
KAYNAK: Haber Merkezi

Aldığı kararlarla hep bölücüleri memnun eden Anayasa Mahkemesi yine bizleri şaşırtmadı… Anayasa Mahkemesi (AYM), üstünde "Kürdistan" yazan ve Mezopotamya Güneşi amblemi bulunan bir tişörtü giydiği gerekçesiyle hakkında “örgüt propagandası” suçlamasıyla ceza verilen Abdurrahim Kılıç isimli bölücünün başvurusunda hak ihlali kararı verdi. Anayasa’nın ilk dört maddesini korumakta en büyük sorumluluğu olan Anayasa Mahkemesi, nasıl bir müdahaleyle ele geçirildiyse son yıllarda verdiği kararlarda hep bölücülere sahip çıkmaktadır. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarından terör örgütleri cesaret buluyorsa, bünyesinde bu kadar terör örgütü barındıran Türkiye’nin yarınlarda güvenliği nasıl korunacaktır? Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü konusunda tavizsiz olması gereken Anayasa Mahkemesi asli görevini yerine getirmeyip, her kararında bölücülere sahip çıkıyorsa bu ülkedeki bölücü unsurlar nasıl yok edilecektir?

Mehmetçik dağda teröristleri itlaf ederken, Anayasa Mahkemesi şehirde niçin onlara sahip çıkmaktadır?

Anayasa Mahkemesi vazifesini yerine getirmediği için bugün PKK DEM’liği azmış durumdadır.

Öyle ki, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan DEM’in Sözcüsü Ayşegül Doğan bile Anayasa Mahkemesi’ni de referans göstererek “Mesela “’Bijî Serok Apo, Yaşasın Başkan Apo’ demek. Bir hakikat bir gün bir Türküde, bir gün bir şarkıda, bir gün sloganda, bir gün bir halayda, yürüyüşte, toplumsal etkinlikte, bir gün bir siyasi arenada ama mutlaka hakikat bir şekilde karşınızı çıkar. Bugün çıktığı gibi. Bir kere bu sloganı atmak, Bijî Serok Apo demek, Yaşasın Başkan Apo demek suç değil. Bunun ilgili AYM; Yargıtay ve AİHM kararları var. Bu karalara göre bu sloganı atmak ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriliyor.” cümlelerini kurmuştur.

Yasal çerçevede kurulmuş ama bu edindiği hakkı terör örgütü PKK’ya hizmete dönüştüren DEM gibi partiler anında kapatılması gerekirken, hakkında binlerce bölücü dosya olan HDP’nin kapanmamış olması bile nasıl bir vahim halde olduğumuzun ispatıdır. Terör örgütü PKK bile bölücü bataklığına saplanmış HDP’nin yıprandığını bilerek ve kapatılmasına önlem alıp adını değiştirerek önce Yeşil Sol sonra DEM yapıyor ama bizim AYM hala HDP’yi kapatmaya cesaret edemiyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin durduğu noktayı ve bölücüler hakkında aldığı toleranslı kararları yıllardır eleştiriyor ve yapısının muhakkak değişmesini en güçlü vurgularla ifade ediyor. Haksız mı?

Türkiye Cumhuriyeti’ni koruması gereken bir kurum görevini yapmıyorsa, bölücülere sürekli hayat öpücüğü veriyorsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, birliğini ve geleceğini düşünen herkes MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin haklılığını elbette destekleyecektir.

Anayasa Mahkemesi öyle bir hale getirilmeli ki, bu kurumun kararlarından bölücüler değil, Anayasa’nın ilk dört maddesinin korunmasının hassasiyetini taşıyanlar memnun olmalıdır.

Türk milletinin düşmanlarını hukuk kisvesi altında cesaretlendiren Anayasa Mahkemesi; bu haliyle Türk devletine yüktür, külfettir ve milletimizin sırtına saplanmış hançerdir.

DEM yöneticileri ve DEM’in Belediye Başkanları Anayasa’nın ilk dört maddesine karşı adeta bir kalkışma gerçekleşirken, hala “Kürdistan" yazan tişörtlere izin veren bu kurum artık herkesin radarında olmalıdır. 

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksi durağına gizemli telefon: Abi kaçın duraktan!

Taksi durağına gizemli telefon: Abi kaçın duraktan!