13 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AZ BULUTLU
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Sapık İsrail’in ateşkes oyunu

Sapık İsrail’in ateşkes oyunu

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sapık İsrail’in ateşkes oyunu
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın en karaktersiz ve ikiyüzlü devletlerinden birisi olan ABD, bu yönünü İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden sonra başlattığı vahşetlerden beri sürekli göstermeye devam ediyor. Böyle bir omurgasız bir devlet yok. İsrail, on binlerce masumu öldürdü ve bunun yarısından çoğu çocuk. ABD ise dünya üzerinde oluşturduğu gücünü bu vahşeti durdurmak için asla kullanmadı. Irak’ta iki milyon insanı öldürmüş ABD, Gazze’de 40 bin insanın öldürülmesini pek umursamayacağı malum. İnanın umurunda bile değil. Hatta İsrail ile “Hani nerede milyon kadar kişinin ölümü?” diye dalga bile geçiyordur.

ABD, “ateşkes ve siviller” vurgusunu sadece köşeye sıkıştığında ve kamuoyunu oyalama ihtiyacı duyduğunda kullanıyor. Filistin ve Gazze üzerinde bir tane canlı bırakılmadığında en mutlu ABD olacaktır. İşte bu yüzden yeryüzündeki en büyük şeytan ABD’dir.

ABD yine “Ateşkes” gevelediği şu günlerde İsrail’e tonlarca silah gönderdi. İsrail, ABD’nin silahlarıyla vahşetini gün geçtikçe artırıyor.

ABD/İsrail sanki “ateşkes” için görüşüyormuş gibi poz verdiği anlarda bile çocukların üzerine bomba yağdırıyordu. Böyle bir düşünceniz varsa, önce masum insanların üzerine bomba yağdırmayı bırakmanız, ara vermeniz gerekmiyor mu namussuz ABD ve İsrail ikilisi?

Bebekten, çocuktan ne istiyorsunuz? Sivillerden ne istiyorsunuz?

ABD/İsrail ikilisi “ateşkes” adı altında aslında “Gazze’yi bize teslim edin ateşkes olsun” demek istiyor.

Hamas da her şeyin farkında olduğundan bu şekildeki sözde bir ateşkese yanaşmıyor. 

Hamas, bu ahlaksız teklifi kabul etmiyor çünkü bu apaçık ABD ve İsrail tuzağıdır. Hamas bunu kabul etmeyince ABD/İsrail ikilisi dünya kamuoyuna “Hamas barışa yanaşmıyor” propagandasını yayacak. Hamas, ABD ve İsrail ikilisinin şartlarını kabul ederse de Gazze’deki Müslümanlar vatansız kalacak! Her hâlükârda İsrail soykırıma devam edecek. İsrail’i durduran olmazsa, İsrail bu soykırımı bir zevk haline getirecek! Durum bu!

İsrail, bu noktaya getirdiği vahşeti bir sonuç almadan asla bitirmez. İsrail’deki final düşüncesi, Gazze’nin tamamının İsrail toprağı olması üzerine şekillenmiştir. Sonra da Filistin’in tamamını günü gelince yutacaktır. Gazze’yi ele geçirdikten sonra, “Hamas, örgütünü Filistin topraklarına taşıdı” bahanesiyle gün gelecek oranın üzerinde de bir vahşet sergileyecektir. İsrail’in sapık dini inanış ve politikalarında zaten bu düşünce oturmuş. “Öldürmek için bebek arıyoruz” diyen, sokaktaki kedi, köpek, atları zevk için öldüren sapık bir topluluktan ne bekliyorsunuz ki?

Aylardan beri dilimizde tüy bitti. Bu sapık İsrail, şimdi durdurulmazsa, yarınlarda bölgedeki “Vadedilmiş Topraklar” içinde gördüğü birçok ülkeyi yeni Gazze haline getirecektir.

ABD ve İsrail ikilisi, insanlık değerlerini ortadan kaldırarak sadece kendi sapık inanışlarını ve bölgesel hedeflerini sürdürmek istiyor.

Dünyada insanlık değerlerini, insanlığı yaşatmak isteyen tüm devletler, bu iki sapık devlete karşı artık bir tavır geliştirmelidir. Aksi halde bu dünyada kan, ölüm, gözyaşı, kaos asla bitmez. ABD ve İsrail ikilisinin dünyadaki görevi budur!

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Boğazı'nda tekne battı: 3 kişi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor

İstanbul Boğazı'nda tekne battı: 3 kişi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor