10 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Sol medyanın manipülasyonu

Sol medyanın manipülasyonu

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sol medyanın manipülasyonu
KAYNAK: Haber Merkezi

Medya manipülasyonumedya organlarının bir düşünce, kişi veya grup lehine veya aleyhine imaj, algı ve argüman oluşturma eylemi” olarak tarif edilir. CHP/DEM/FETÖ fonlu, destekli, yönlendirmeli medyanın tarifi de olan budur. Çünkü kazanan olmak, kendilerini haklı çıkarmak için her yolu mübah gören zihniyetleri hiçbir ölçü tanımıyor. Atıyorlar bir yalan haber, atıyorlar bir iftira… Sonra onun yayılmasını izliyorlar. Bunları yaparken adeta seferberlik halindeler. Haberlerin yalan ve iftira olduğu ispatlandığında ise düzeltme konusunda çok yavaş davranıyorlar. Yalanları, iftiraları milyonlara ulaşıp, insanlar üzerinde kirli algı yaratırken tazı gibiler lakin iş düzeltmeye geldiğinde aynı seferberlik hali kaplumbağa hızında… 

Halk Tv ve T24 bu sistemin ana kumandası pozisyonunda. Genelde bunlar üretici, diğerleri de bunların bayisi gibi davranmaktadır.

Geçtiğimiz gün Halk TV ve T24’ün başrolde olduğu bir yalan habere daha şahit olduk.

Halk TV’nin ve T24’ün servis ettiği “Savcı, yemek yiyemediği lokantanın sahiplerini gözaltına aldırdı!” şeklinde kırpılmış video ile oluşturulan haberin, sonradan Ekol Tv’nin bir başarıya imza atarak HSK ve Ordu Adliyesiyle irtibata geçip, tam görüntüleri yayınlamasıyla gerçek boyutu ortaya çıktı.

Olay anına dair yayınlanan tam görüntüler ve ifadelerin görülmesinden sonra “Savcı, yemek yiyemediği lokantanın sahiplerini gözaltına aldırdı!” haberi sol medyanın sunduğundan çok farklı olduğu anlaşıldı. Ama sol medyanın utanma duygusunun olacağını sanmıyorum.

Bu haber, eksik haliyle haber yapıldığı ilk anlarda sosyal medyada herkes Savcı’ya adeta öfke kusuyor, “hükümet böyle savcıları göreve getiriyor” diye, tepkiler hükümete yönlendiriyordu. FETÖ’cüler de “15 Temmuz sonrası yargıda bizim adamlarımızı temizleyip, işte böyleleri getirildi” diye sırtlan gibi kendilerine pay çıkamaya çalışıyorlardı. 

Halk TV’nin, T24’ün ve bunların uzantılarının bu haberi servis etmesinin temel sebebi de zaten bu atmosferin oluşması içindi… Medya manipülasyonu konusunda bunları geçecek medya çetesi yoktur.

Lokantada 15 kişi tarafından darp edilenin Cumhuriyet savcısı Mücahid Şamil Koca, savcının kayınvalidesi ve 9,5 aylık kızının olduğu ortaya çıktı. 15 kişi, bir yemek yeme meselesinden çıkan tartışma için öyle saldırıya geçiyor ki, gerçekten akıl alacak gibi değil… Yere düşürülen 9,5 aylık bebeğin fotoğrafı yayınlandı. 9,5 aylık bebeğin yere düşünce alnı adeta balon gibi şişmişti.  Bebeğin yaşadığı o acı, o hüzün fotoğrafta direkt yüzüne yansımıştı. Bebeği bir yemek masası tartışması için o hale getirmeye değer mi? İnsanlardaki bu cinnet hali; vicdanı, merhameti ve tüm değer yargılarını ortadan kaldırıyor.

Medya manipülasyonu da devreye girince bu gibi hallerde kim suçlu, kim suçsuz hepsi birbirine karışıyor. Bu konuda sol medyaya oldukça dikkat etmek lazım çünkü onların tek amacı destekledikleri siyasi parti ve mensubu oldukları ideolojiler kazansın… Doğru yanlış, iyi kötü onların umurunda bile değildir.

Onların yalanları, iftiraları, kirli algıları karşısında herkesin dikkatli olması, araştırmadan iftiralara kanmaması; toplumu olur olmadık kargaşalardan uzak tutmak için herkese büyük bir sorumluluk yüklüyor.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Medyanın büyük çoğunluğu Fetöcü/Cemaatçi/Hilafetçi/Gerici/Şeriatçı. Aynı şeyler onlar için de geçerli.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 4 hafta önce
Allah sol sosyalist komünist medyanın sesini kessin,melunu melainler ,Allah ülkücü milliyetçi hareketin yar ve yardımcısı olsun
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Bursa'da tekstil fabrikasında korkutan yangın

Bursa'da tekstil fabrikasında korkutan yangın