20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram

Göreve devam

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Koronavirüs salgını ile mücadele şu anda gündemin en önemli ve ivedi meselesi haline gelmiş olsa da Türkiye’nin başka ciddi ve yakıcı sorunları da var. Terörle mücadele, Suriye sınırımızdaki gelişmeler, mülteci meselesi, İdlib’deki durum, Doğu Akdeniz ve Libya’daki hak ve hukukumuzun korunması, Rusya ile ilişkiler, ABD ve AB ülkeleri ile sıkıntılar aynen devam etmektedir. Kovid-19 salgını da dahil olmak üzere bütün bu milli meselelerde birlik ve beraberliğimizin korunması hayati önemdedir. Çok şükür bu konuda tam bir dayanışma içindeyiz ve bütün bu sorunların üstesinden geleceğimize olan inancımız her zaman tamdır.

DEVLETİN BEKASINI ESAS ALDI

Genel olarak hükümetin, sorumluluk alanı itibarıyla da İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun bütün bu meselelerde Türk milletinin iradesini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını esas almaları hayati öneme sahiptir. Sayın Soylu, terörle mücadele başta olmak üzere, görev alanı içinde büyük bir başarı ortaya koymuştur. Güvenlik güçlerimizin her zaman yanında yer almış, onlara moral ve motivasyon sağlayabilmek için gecesini gündüzüne katmış ve bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olan herkesin takdirini kazanmıştır. Diğer taraftan deprem gibi doğal afetlerde gösterdiği çaba ile de Türk milletinin gönlünde yer almıştır.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

Sayın Bahçeli’nin de belirttiği gibi, böyle bir ortamda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun istifa niyetinde olması, sürdürülen mücadele ruhunu sekteye uğratmakta yüksek bir risk barındırıyordu. Nitekim, istifa kararının duyulmasından sonra bu ülke ve milletle meselesi olan başta PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri olmak üzere ne kadar hain, satılmış, kanı bozuk varsa hepsi sevinç naraları atmaya başlamışlardır. Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar, bu ihanet güruhunun gerçek yüzünü bir defa daha görmemizi sağlamıştır. Sadece bu kadarı bile bir defa daha düşünmeyi, kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini net şekilde ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada istifanın Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmediği kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu açıklama ile birlikte hainlerin ve millet-devlet düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalmıştır.

SAYIN CUMHURBAŞKANI MEMNUN

Yeni hükümet sisteminde Sayın Cumhurbaşkanının kimlerle çalışacağı tamamen kendi takdiridir ve bakanların Meclisten güvenoyu almalarına ihtiyaç yoktur. İstifanın kabul edilmemesi Sayın Cumhurbaşkanının da İçişleri Bakanının performansından memnun olduğunu net olarak göstermektedir.

Nitekim, istifanın kabul edilmemesinin gerekçeleri ayrıntılı biçimde ortaya konulmuştur. Terör örgütlerinin ülkedeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Bakan Soylu’nun yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı olduğu hatırlatılmış, aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirdiğinin altı önemle çizilmiştir. Sayın Bakanın yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, koronavirüs salgınının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutunda hiçbir sorunla karşılaşmamasında büyük hizmetleri olduğuna vurgu yapılmıştır.

MHP ZİYADESİYLE MEMNUN

Sayın Cumhurbaşkanının istifayı kabul etmemesinden hemen sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’den de “Gelişmeler karşısında Sayın Bakanın istifa kararının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmediği anlaşılmaktadır. Elbette takdir ve tasarruf Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Milliyetçi Hareket Partisi mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur. Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz, bu görevine kararlılıkla devamından yanadır” açıklaması gelmiştir.

DEVLET- MİLLET DAYANIŞMASI

Meselenin siyasi tarafı bir kenara bırakılmalıdır. Şu anda Türkiye’nin ihtiyacı olan şey, Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamasında önemle belirttiği gibi, her alanda çok yoğun ve sıcak biçimde sürdürülen mücadelenin kararlılıkla devam ettirilmesidir. Bilhassa yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını engellemek amacıyla devlet-millet dayanışmasının en üst seviyede tutulmasıdır. Aynı zamanda bugünkü sancılı ortamda seferberlik ruhuyla hareket edilmesi ve terörden ekonomiye, bölgesel sorunlardan küresel dayatmalara varıncaya kadar her alanda muazzam bir iradeyle duruş gösterilmesidir.

GÜVEN TAM

Sayın Bakan, “Milletimizin hizmetinde yola devam” diyerek, bulunduğu görevi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da başarı ile sürdürebilmek için gayret göstereceğini ilan etmiştir. Bu son derece memnuniyet vericidir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Devlet Bahçeli, kendisine güvendiklerini net olarak ortaya koymuşlardır. Bunun anlamı gayet açıktır. Bu ülkenin varlığının ve birliğinin teminatı olan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektir ve Sayın Bakandan kaldığı yerden görevini sürdürmesi, hizmetlerine ve başarılarına yenilerini eklemesi beklenmektedir. Biz de Sayın Bakanın şimdiye kadar yaptıklarını, bundan sonra yapacaklarının teminatı olarak görüyor ve içtenlikle başarılar diliyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *