20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram

CHP ve yancıları virüsle yarışıyor

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Kovid-19 salgını ile birlikte başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, bütün dünya tarihi bir sınavdan geçiyor. Şimdiye kadar yapılan her şeyin, ekonomik başarıların, teknolojik gelişmelerin, paranın, gücün, silahın, itibarın ne işe yaradığı, önce bu imkânlara sahip olanlara, sonra da insanlığa ne sağladığı, bu sınavın sonucu ile birlikte ortaya çıkacaktır. Şimdilik söylenebilecek şey, başta ABD, Rusya ve Çin gibi vahşi kan emiciler olmak üzere dünyayı yönettiğini zannedenlerin sınıfta kaldıklarıdır. Şişirilmiş bir balon oldukları, bırakın dünyayı kurtarmayı, kendi vatandaşlarına dahi sahip çıkamadıkları ibret verecek biçimde belgelenmiştir.

DÜNYAYA YENİ ROTA

En başında bizim de yazdığımız, herkesin söylediği şey, bu salgınla birlikte dünyanın hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağı, her şeyin yeni baştan ve insanı merkeze alarak planlanıp şekilleneceğidir. Salgın bütün hesapları yerle bir etmekle kalmamış, dünyaya yeni bir rota çizmiş ve yeni bir denge kurulacağını net şekilde göstermiştir. Bütün ülkelerde vatandaşlar iktidarı belirlerken artık kendi varlıklarına, kendi sağlıklarına ve geleceklerine yönelik nelerin vadedildiğine bakacaklardır. Kaldı ki, bunu önceden görüp, uygulamış ve buna göre hazırlanmış olan ülkeler, bu virüs karşısında başarılı olmuş ve avantaj sağlamışlardır. Türkiye bu ülkelerin en başında gelmektedir. Bunu bir siyasi değerlendirmeye dayalı olarak söylemiyoruz. Yaşadıklarımızın, dünya ölçeğinde ortaya çıkan sonuçların göstergesi olan bir tespit yapıyoruz.

İNSAN HAYATI HER ŞEYİN ÜZERİNDE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi büyük bir rahatlama ve kolaylık getirmiştir. Yeni sistemin avantajlarına doğru ve yerinde kararların da eklenmesiyle birlikte çok isabetli kararlar alınmış ve uygulamaya sokulmuştur. Devlet-millet dayanışmasıyla birlik ve beraberlik duygusu iyice yerleşmiş ve kökleşmiştir. Alınan tedbirlerin, yapılan doğru ve yerinde uygulamaların sonuç verdiğini büyük bir memnuniyetle izliyoruz. İnsan hayatı her şeyin önünde ve üzerindedir. Bu süreçte hiç kimse aç ve açıkta bırakılmamış, sosyal devlet anlayışı her yönüyle uygulamaya sokulmuş ve Türk milleti her anlamda güvende olduğunu iliklerine kadar hissetmiştir. Ekonomik sorunların da en kısa zamanda ve en hızlı şekilde çözüleceğine olan inancımız tamdır. Türkiye’nin potansiyeli, bu sıkıntılı dönemi en az hasarla ve en hızlı bir şekilde aşacak ülkelerin başında geleceğimizi gösteriyor.

CHP VE YANCILARININ KARA PROPAGANDASI

Bütün bu gelişmeleri, Türkiye’nin geldiği aşamayı dünya gıpta ile izlerken, CHP ve yancılarının bu durumdan rahatsız olmasını hayretle takip ediyoruz. Bir kara propaganda ile ülkemizin virüse karşı gösterdiği muhteşem iradeyi gölgelemeye ve yok etmeye uğraşıyorlar. Dünyada böyle bir anlayışın, böyle bir kepazeliğin eşi ve emsali yoktur. Ülkemizin ve milletimizin menfaatine her ne varsa bunların alayı birden karşısına dikilir. Buna karşılık vatan-millet düşmanları ile iş birliği yapmaktan, onlara malzeme vermekten bir an bile geri durmazlar. Bekledik ki, şu zor günlerde hiç olmazsa bu rezil siyasetlerine biraz ara versinler. Ne gezer, daha da coştu, daha da azdılar. Bırakın faydalı bir şey yapmalarını, neredeyse virüsün yayılması, bütün ülkeyi esir alması için topluca duaya çıkacaklar. Söylediklerinin, yaptıklarının, savunduklarının akılla, izanla izahı mümkün değildir. Bunlar da yetmezmiş gibi, bir de ele geçirdikleri belediyeler marifetiyle bir paralel yapılanmaya gitmek ve surda gedik açmak hesapları yapıyorlar.

KOVİD-19’LA YARIŞIYORLAR

CHP, İP, ve HDP şer ortakları artık bu milletin sırtında taşınamayacak bir yük olmaya başlamışlardır. Kovid-19’la yarış halindeler. Sıradan meseleleri büyütüp, yalan ve iftiralarla süsleyerek gündem oluşturmaya uğraşıyorlar. Millet bir milli dayanışma örneği ortaya koyar, ihtiyaç sahiplerine yardım için seferber olur, bunlar karşısına dikilirler. Türkiye, ilaç ve tıbbi malzemede kendi ihtiyaçlarını kendi imkânları ile karşıladığı gibi, dünyanın çeşitli ülkelerine de yardımcı olur, bunlar akla hayale gelmeyecek gerekçelerle meseleyi başka yerlere çekip, zihin bulandırmaya çabalarlar. Sağlık Bakanlığı aldığı tedbirlerle, sağlık çalışanları gösterdikleri fedakârlıklarla salgını dizginleyip kontrol altına alma noktasına gelir, bunlar bu durumdan rahatsız oldukları gibi, bir de “ölü sayısı gizleniyor. Vakalar tespit edilemiyor, yeterli test yapılmıyor” gibi yalanlarla nifak sokma yarışına girerler. Kelimenin tam anlamıyla zavallı haldeler ve Türk milleti ile birlikte bütün dünya bunları ibretle izliyor.

YANLIŞ TARAFTALAR

Hiç boşuna çırpınmayın. Türkiye’nin virüs krizini yönetme şekli ve mücadelede ulaştığı nokta bütün dünyada gıpta ile izlenmektedir. Hiçbir eksiğimiz, hiçbir sorunumuz yoktur. Türkiye bu belanın da üstesinden gelecektir ve çok önemli bir aşamaya ulaşılmıştır. Tarih yeniden yazılırken, CHP ve yancıları yine yanlış tarafta kalmışlardır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *