19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Kupa antrenmanı yetersiz kaldı

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Ziraat Türkiye Kupası maçları, çok yoğun lig trafiğinin arasında ilaç gibi geldi. Bakıldığında bu kadar yoğun, bu kadar temposu yüksek bir dönemde ‘angarya’ kabul edilmesi gereken maçlara, tüm takımlar dört elle sarıldı. Teknik Direktörler, kupayı, hastalık, sakatlık gibi istenmeyen sıkıntılar nedeniyle futboldan uzaklaşan oyuncularına antrenman olarak gördüler, tıpkı Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın gibi…

Yalçın, ligde oynatmadığı, oynatamadığı oyuncularını, sakatlar ve Adem Ljajic hariç, sahaya sürdü. Trabzonspor’un elendiği, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sıkıntı yaşadığı maçları da göz önüne alarak kenarda ‘skor değiştirici’ isimleri de tutmayı ihmal etmedi.

İkinci Lig temsilcisi Tarsus İdmanyurdu, haddini bilen bir taktikle sahadaydı. Direnebildiği kadar direnecek, olur da atarsa o da işin güzelliği olacaktı.

Maça doğal baskıyla başladı, Siyah Beyazlılar. Daha şut bile atmadan gol atma şansını da yakaladı. Kendisine yapılan penaltıda topun arkasına geçen Güven Yalçın, gereksiz özgüven sergileyince, Anıl gole izin vermedi.

Sonrasında Beşiktaş istediğini almak için daha fazla yorulmaya başladı. Konuk takım savunmasındaki pas hatasında topu kapan Rosier’in golü Siyah Beyazlılara soluk aldırdı. İkinci Lig temsilcisinin, skoru eşitlemek umuduyla savunma dikkatini zayıflatmasını da avantaja çevirdi.

Sonuçta, Beşiktaş turu belki de beklediğinden daha rahat geçti. Ancak, Sergen Yalçın şans tanıdığı oyuncularından istediği performansı alıp, onları düşünerek lig için umutlandı mı? Tartışılır…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *