19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

“10” dakikada BEŞİKTAŞ

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Öyle bir maça çıktı ki Beşiktaş, yenerse, gerçekte 3, yansımasıyla 12 puan kazanacaktı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bir puan, liderin 4 puan gerisine sıçrayacaktı.

Teknik Direktör Sergen Yalçın, böyle bir durumda mutlak kazanması gereken maça forvet organizasyonunu değiştirerek çıktı. Nedendir bilinmez 5 gollü, sol santrafor Larin’i kenarda tuttu, 6 gollü Aboubakar’ı merkezde tek bıraktı. Savunmayı kalabalık tutması olası rakibe karşı, geniş alan seven Nkoudo’yu oynattı. Belki amaç ceza alanına daha fazla servis düşüncesiydi, ancak, rakibin tek uğraşı vardı.

Orta sahada savunma Souza’nın, saldırı herkesin göreviydi. Hatta bir ara geride işsiz kalan Welinton da rakip yarı alanında gezindi. Ve temposuz, pozisyonsuz, golsüz bir ilk yarı yaşandı. İkinci yarıda forveti ikileyen konuk takım oldu. Beşiktaş’ın ‘tank’ çabukluğundaki savunmasını gözüne kestiren Hüseyin Çimşir, Rashad Muhammed’i oyuna aldı. Siyah Beyazlıların savunma defosunun ortaya çıkmaya başladığı anda Halil Umut Meler, ‘tartışılır’ bir penaltı çaldı. Bir pozisyon önce Souza’nın kendini düşürdüğü pozisyona faul çalarak konuk takımın olası gollük atağını kesen Meler, Beşiktaş’ı uyandırdı. Aboubakar’ın kilidi açtığı vuruşun ardından, bir hızlı hücum, güzel bir ortaya şık vuruş, bir organize ataktan gelen son vuruş, kimse ne olduğunu anlayamadan fark bir anda 4’e ulaştı. Sonra maç eski haline döndü. Ve Beşiktaş neredeyse hiçbir şey oynamadan, üç puanla zirveye yanaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *