19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Kapalı savunmayı şut atmadan geçti!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yakaladığı zirvenin eteğini bırakmamak için en garanti kadrosu ile çıktı maça. Hiç maceraya girmedi.

Ankaragücü Mustafa Dalcı ile yakaladığı çıkışını sürdürmek, diplerden kurtulabilmek için ayakları yere basan bir taktikle sahaya çıktı. Topu konuk takıma bıraktı. Geriye yaslandı. Yakaladığı topu hızlı ayaklarıyla rakip kaleye kadar taşıdı. Pozisyon üretti. Şut attı. Gol işinde beceriksizdi.

İlk yarıda Beşiktaş, topun sahibi ancak, şutu olmayan, rakibin kademeli savunması arasında kaybolan taraftı. Kapalı savunmanın anahtarı Atiba da, kişiye özel savunmaya takıldı. İkinci yarıda da, top Beşiktaş’ta, oyun Ankaragücü yarı sahasında oynandı. Siyah Beyazlılar, Atiba’nın yerine Mensah’ı denedi. O da tutmayınca, iş duran toplara, Ghezzal’ın ortalarına kaldı. Öyle de oldu, Cezayirli ortaladı, Vida kilidi açtı.

Beşiktaş, oyunu kopartmak için yüklendi. Geriye düşen Ankaragücü, başlangıç taktiğinden vaz geçmeden, savundu. Daha hızlı oyuncuları alarak, 1-2 kişilik ataklarla konuğun boşluklarına saldırdı. Ancak, yine beceremeyince, Beşiktaş neredeyse ‘şut’ atmadığı maçtan üç puanla ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *