19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Kartal oynamadan kazanmayı öğrendi

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Kazanmayı öğrenen bir takım, ne olursa olsun, hep kazanmak ister. Beşiktaş böyle bir duyguda, ancak, 8 gollü Aboubakar’ın acısı, 5 gollü Larin’in kaş açıklığı nedeniyle 13 gollük güçten eksik çıktı maça. Üç hafta içinde lider olma iddiasındaki Sergen Yalçın, bu ortamda gol işini Güven’e yükledi. Sergen hoca ayrıca, Souza’nın orta saha savunma görevini jokeri Necip’e verdi.

Avrupa ve kovid yorgunluğundan yavaş yavaş sıyrılmaya başlayan Sivasspor, geçen sezon zirve yapan oyun anlayışına öykünen bir taktikle çıktı sahaya. Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın, isteği maçın başında sahaya yansıdı. Takım, etkili, şut atan, baskı kuran bir başlangıç yaptı.

Baskı karşısında geriye yaslanarak oynayan Beşiktaş, bir pozisyonda golü buluverdi. Top dışarıda mı, içeride mi tartışmaları arasında nöbetçi golcü Güven, yeni asistçi Ghezzal’ın pasını gole çevirdi.

Ardından futbol olarak dengelenen oyun… İlk yarının bitişiyle birlikte, konuk takım kaptanı Hakan’ın, ter içinde yorgun haliyle eline geçirdiği telefondan, kendi VAR incelemesini hakeme yaptırmaya kalkınca, sarılardan kırmızı gördü. Ve ikinci yarıya 10 kişi başlayan konuk takım Beşiktaş’ın elini rahatlattı. Siyah Beyazlılar, ilk yarının aksine daha fazla önde, daha fazla istekli yeni gollerin peşine düştü. Sonra kaşı açık da olsa oyuna giren asıl golcü Larin, işi bitirdi. Ve Beşiktaş, Sergen hocanın hedefine ilerledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *