19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Merkez yerel uyumu ve istikrar

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Cumhur ittifakının başarısı, seçim sonrasının teminatıdır. Siyasi istikrar devam edeceği için piyasalar da, milletimiz de rahatlayacaktır. Asıl tehlike, zilletin imkan bulması durumunda yaşanacaktır.

Türkiye bir seçim arifesindedir ve bu ülke ve milletle meselesi olanlar şanslarını yeniden denemek için şeytani kumpaslar kuruyor. Bu kumpası kuranların alayını zillet olarak adlandırıyoruz. Kimi Arap Baharı hatırlatması yaparak, “Mart’tan sonra bahar gelecek” diyerek, aba altından sopa gösteriyor, kimi şerefsizce bu mukaddes topraklardan ‘Kürdistan’ diye bahsediyor. Kimi bekayı koltuğa bağlıyor, kimi Kandil’e ve Pensilvanya’ya selam gönderiyor. Kimi uydurma anketlerle milletin zihnini bulandırmaya uğraşıyor, kimi ekonomik kriz olacağı yalanlarıyla bir panik oluşturmaya uğraşıyor. Kimi asılsız ve uydurma gerekçelerle yeni sistemi tartışmaya açmak için çırpınıyor, kimi istikrar cellatlığına tevessül ediyor.

BİZZAT BEKA SORUNU OLANLAR

Bu ülkenin varlığına ve birliğine doğrudan tehdit oluşturan bu sözler, değerlendirmeler ve hatta bu beklentiler zilletin özü ve özetidir. Sadece bu kadarı bile nasıl ciddi ve yakın bir beka sorunu ile karşı karşıya kaldığımızı ispatlamaktadır. Bizzat beka sorunu olanların, bekayı hafife alması, içini boşaltmaya çabalaması varlık sebeplerine uygundur. Bir defa daha ve altını çizerek belirtiyorum: Her şey bu kadar açık ve net olmasına rağmen, kim bu seçimlerin beka ile bir ilgi ve alakasının olmadığını söylüyorsa, ya aklından zoru vardır, ya ülkesi ve milletiyle meselesi mevcuttur. Onların işine gelmiyor, diye biz gerçekleri Türk milletine anlatmaktan, bunların nasıl bir tehdit ve tehlike oluşturduklarını ayrıntıları ile ortaya koymaktan elbette vazgeçmeyeceğiz.

CUMHUR İTTİFAKININ ÖNEMİ

Milliyetçi Hareket Partisi en başından itibaren, zilletin bu hain emellerini fark etmiş, ülkenin karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeyi görmüş ve sarsılmaz bir irade ile kesin bir tavır almıştır. Parti olarak ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkmada gösterdiği titizlik ve çabanın bir sonuca ulaşabilmesi için de, Cumhur ittifakını oluşturmuş ve arkasında durmuştur. Bu ittifak 24 Haziran seçimlerinde Türk milletinden büyük takdir ve tasvip görmüştür. Yeni sistemin isabeti ve faydaları, uygulamanın başlaması ile birlikte daha net ve açık şekilde ortaya çıkmış ve büyük bir rahatlama sağlamıştır.  Ülke yönetiminde Türkiye artık emin ellerdedir. Hızlı icraat yapabilen, siyasi tartışmaların ve endişelerin dışında kalmış bir yürütme sistemi; denetleyen, dengeleyen ve onaran bir yasama organı, bağımsız, tarafsız ve güven veren bir yargı düzeni sorunsuz şekilde işlemektedir.

MERKEZİ İDARE VE YEREL UYUMU

Yeni hükümet sisteminin sorunsuz devam etmesi, daha da sağlam ve kalıcı hale gelebilmesi için hem yerel yönetimlerle uyum sağlamak, hem de yeni ve sonu gelmez tartışmalara meydan vermemek gerekiyor. Oysa biz biliyoruz ki, zillet ittifakı ile bu mümkün değildir. Ellerine geçirecekleri belediyeleri, ayrı bir yapı olarak görüyor ve bunu millete de böyle anlatıyorlar. Zilletin adaylarının neler söylediklerine, neler vaat ettiklerine bakınca bu tehlike net olarak ortaya çıkıyor. Bir uyumsuzluk olacağı, büyük sorunlar çıkacağı şimdiden bellidir. Zillet, sadece PKK ve FETÖ gibi bölücü ve yıkıcı unsurlar için bir ümit ve kapı olmakla kalmamakta, aynı zamanda sistemi yeniden tartışmaya açmak ve bir kaos ortamı oluşturmak için de çabalamaktadır. Bunu bir siyasi iddia olarak söylemiyoruz. Zillet ittifakını oluşturan partilerin istisnasız bütün sözcülerinin açıklamaları bu yöndedir.

SEÇİM SONRASI PLANLARI

Cumhur ittifakının başarısı ve yeni sisteme sorunsuz geçiş imkanının yakalanmış olması malum çevreleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Terörle mücadeleden dış politikaya, ekonomiden içerideki sorunlara varıncaya kadar her alanda çok olumlu ve verimli bir döneme girildi. Bir defa daha gördük ki, ülkemizin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Yeter ki, doğru kararlar alınsın, kararlılık gösterilsin ve ehil kadrolarla çalışılsın. Zillet tam da buradan vurmaya ve bu gerçeği kırmaya uğraşıyor. Bir kriz ortamı oluşturmak, milletin zihnini bulandırmak ve siyasi tercihleri etkileyebilmek için eğriyi doğru, yalın gerçek, ihaneti normalmiş gibi anlatıyorlar. Özellikle ekonomi üzerinden başlattıkları saldırılar kesintisiz devam ediyor. Patlıcan, domates fiyatları ile başladılar, ancak alınan tedbirlerle beklediklerini bulamadılar. Şimdi yeniden dövizi ateşleyecekleri anlaşılıyor. Bir taraftan da, “seçim sonrası” edebiyatları ile algı oluşturup, milletimizde bir tereddüt meydana getirmeye uğraşıyorlar. Oysa, akıl ve izan sahibi herkes çok iyi bilir ki, Cumhur ittifakının başarısı, seçim sonrasının teminatıdır. Alınacak yüksek başarı ile zilletin ve ona ümit bağlayanların bütün planları bozulacak, sistem kaldığı yerden ve daha da güçlenerek devam edecektir. İstikrar sağlanacağı, bir belirsizlik ortamı oluşmayacağı, kriz ve kaos beklentileri boşa çıkacağı için piyasalar da, milletimiz de rahatlayacak ve daha emin bir şekilde yola devam edilecektir.

MİLLİ DURUŞ PERÇİNLENMELİ

Asıl tehlike aksi durum için geçerlidir. Zilletin imkan bulmasına bağlı olarak, belirsizlik artacaktır. Türk milleti her şeyin farkındadır ve buna asla müsaade etmeyecektir. Cumhur ittifakının bir defa daha onay alması ile birlikte milli duruş perçinlenecek, terörle mücadele daha yüksek başarılarla ve kararlılıkla devam edecek, sosyal ve ekonomik meselelerin hızlı şekilde üstesinden gelinecek,  kardeşlik bağlarımız daha da güçlenecektir. Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç olmasının önü tamamen açılacaktır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *