18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Hangisi zirvedeydi?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Eskiden, şampiyonluğa aday takımlarla alt sıralardaki takımlarınmaçlarında hangisinin hangisiolduğunu çözerdiniz. Gerideki takım, daha çok sahasına kapanır,gol yemezse iyi, arada bir tanedekontra sıkıştırırsa, süper olurdu. Zamanla anlayış değişti. Her takım, özellikle böylesi‘mutlak puan’ gerekli maçlarda, kimin önde,kimin arkada olduğunu çözmek çok güç.Maçlar kıran kırana, taktiğini daha iyi uygulayanın, ‘anahtar’ oyuncusu daha çok olantakımın kazandığı maçlara dönüştü.

“Soğuk” dedi Galatasaray, “Federasyon çifte standart uyguluyor” dedi. Hatayspor maçındaki 4 gollü gerçeklik orada dururken, BŞB Erzurumspor maçının bahanesini hazırladı. Maç başladı. Sert ve buzlu olması beklenen zemin sıkıntısız, eksi 12’lerde beklenen soğuk henüz eksi 4’ler dolayındaydı. Üstelik tribünleri dolduran 20 bin Erzurumlu, takıma destekleri, inançları ile havayı ısıtıyordu. Bir de gözden kaçırılan, bu saat, Erzurumsporlu futbolcular için de kötüydü. Onlar hep 13.30’da gündüz oynamaya alışkınlardı. Eşit koşullar altında başlayan maçta, kimin üstte, kimin altta oynadığı belli değildi. Ligde kalması için yarım puana bile ihtiyacı olan ev sahibi, maç öncesinde bir sürü bahane üreten rakibinden hiç korkmadı.

Galatasaray’ın baskılı gibi göründüğü dakikalarda Rashad Muhammed, Galatasaray’ın futbol adına en doğru işleri yaptığı rakamlarla sabit Marcao’nun, boşa çıkmasından (belki biraz da kendi elinin yardımıyla) yararlanarak, orta alandan taşıdığı topu ağlara gönderdi. İlk yarıda hiçbir atağa katılamayan stoperden devşirme SemihKaya’nın yerine Martin Linnes’i oyuna alan Fatih Terim, takımın iki kanatlı çalışmasının yolunu açtı. Bir hafta önce orta yapma rekoru kıran takımın hiç orta yapmadığı maçta,51’nci dakikada ilk kez akıllıca soldan rakip alana girdi. O dakikaya kadar topu görmeyen Kostas Mitroglou duvar oldu, Younes Belhanda eşitliği sağladı.

Bu gol de, kimin üstte, kimin altta olduğunu anlatamadı. Golden sonra ev sahibinin baskısı, kaçırdığı goller, maçı kazanmak için 11 futbolcunun da koşması ve mücadele etmesi gerektiğini ortaya koydu. 68’ncidakikada sakatlıktan çıkan Mbaye Diagne’yi, ardından da Emre Akbaba’yı oyuna alan Terim, taktik gelişim sağlamasa bile,isimsel baskıyla sonuç bulmayı umdu.

Topu kapmak için pres yapan, ceza alanı çevresinde yakaladığı her topu kaleye şutlayan Erzurumspor oldu. Sonuç birbirinin aynı oynayan takımlardan konuk olanı, şampiyonluk yarışında, lider M.Başakşehir’in biraz daha rahatlamasını sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *