18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Bu kez 3 puan gidiyordu

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Beşiktaş bir hafta önce kendi sahasında kaybettiği moral ve puanları Kayseri deplasmanından alabilme umuduyla sahaya çıktı.

Bir süredir, Beşiktaş değil de, sürekli milli takımla ilgili soruları yanıtlamak zorunda kalan teknik direktör Şenol Güneş, sorunu çözmenin rahatlığı ile maça çıktı. İkinci yarıda deplasmanda oynadığı tüm maçları kazanan Beşiktaş, şampiyonluk yarışından uzak kalsa da, en azından lig ikinciliği ile Şampiyonlar Ligi hedefini sürdürmek istiyordu. Gider ayak, kartvizite ‘Avrupalı’ yazdırmak isteyen Güneş, son haftaların formda takımı İM Kayserispor karşısına daha çok hücumsever oyunculardan kurulu bir takım çıkarttı.

Savunmada epeydir forma vermediği Gary Medel’i, İsimat Mirin’in yerine tercih eden Güneş, Attiba Hutchinson’u önlerinde kesici olarak düşündü. Solda Caner Erkin, sağda zorunlu Adriano-Dorukhan Toköz destekliydi. Savunmayı böylece kendince garantiye alan milli takımın gelecekteki hocası, cezası biten Adem Ljajic yönetiminde saldırı timini sahaya sürdü. Kayserispor’un orta alandan uzun toplarla yaptığı çıkışlara savunmada direnen Siyah-Beyazlılar, kanatlardan Güven Yalçın ve Ricardo Quaresma ile Burak Yılmaz’ı topla buluşturmayı hedefledi. Göbekten şutlar, duran toplar da ekstra gol hamleleriydi.

Ev sahibinin 20 ile 30 dakikalar arasındaki etkisini şansı ve dikkatinin yardımıyla önleyen Beşiktaş, savunmayı önde yapmak için hücumda hareketlendi. Bu çıkış, işe yaradı. Peşpeşe kullanılan duran toplardan birinde Attiba Hutchinson, topu ağlara gönderdi. İkinci yarıya geride başlayan Kayserispor, baskı kurmak için acele etmedi. Yalnızca oyunu kenarlara doğru açıp, oyuncularını birbirinden uzak tutarak Siyah-Beyazlılar’ın koşu mesafesini arttırdı. Genişlemesine oyun, savunmada en çok bireysel hatayla gole neden olan Beşiktaşlı oyuncuları kademesiz, rakiple birebir bıraktı. Kanattan gelen ortada Kravets’in harika kafa golü, Attiba’nın hatasından yararlanan Deniz Türüç’ün uyanıklığı ile kazandırdığı gol, ev sahibine üstünlüğü getirdi.

Öndeyken geri düşen Beşiktaş’ta, teknik direktör Şenol Güneş, oyuncu değiştirmeye başladı. Taktik olarak rakibi bozamayan Siyah-Beyazlılar’da, yeni oyuncular da çözüm olmadı. Maç biterken, Beşiktaş eşitliği sağladı. Soldan Caner Erkin’in kale sahasına gönderdiği top kimseye temas etmeden, karambol ve göz yanılmasıyla kaleci Lung’un bakışları arasında ağları buldu. Şans golü, Beşiktaş’a 1 puan getirirken, kayıp iki puan, şampiyonlar ligi hayaline küçük bir çentik attı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *