18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Futbol ciddi iştir

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Ziraat Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor’un, Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor’u, Hatayspor’un daha önce Spor Toto Süper Ligin lideri Medipol Başakşehir’i farklı yenerek kupa dışına göndermesi nedeniyle, ‘acaba’ soruları vardı, maç öncesinde. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hatayspor’un evindeki başarılı sonuçlarına, iyi oyununa, saha zeminin futbola çok elverişizliğine aldırmadan, genç ve oynatmadığı oyuncularına güvendi.

Bir de ilk maçta elde edilen iki farklı galibiyet vardı, Hatayspor’a 3 fark gerekliydi. Onun için savunmada dik durmak için, göbekte Semih Kaya, Ahmet Çalık’ı kesici, önlerinde Ryan Donk, Selçuk İnan’ı önleyici olarak koydu takıma. Bekler Mariano ve Emre Taşdemir zaten iki yönlüydü. Savunmayı sağlama alan Terim, golü de ‘olmasa da olur, olursa da iyi olur’ mantığı ile orta alan kimlikli oyuncularına bıraktı. Doğrudan tek forvet, lig onbirini rüyasında görmeyi unutan Muğdat Çelik’ti.

Maçın başında ‘erken gol’ isteği ile saldıran Hatayspor’un direkten dönen topu şanssızlık, Emre Taşdemir’in soldan taşıyarak Muğdat Çelik’e attırdığı gol Galatasaray için tur kapısını aralayan şanstı. İkinci yarıda gol yemeden 4 gol atması gereken Hatayspor önünde, ikinci golü Emre Akbaba ile bulan Galatasaray, kafasında maçı bitirdi. Ve sonrasında işler değişti. Emre Akbaba’nın neden olduğu ilk, ardından hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun ‘literatür’e geçecek kararla çaldığı ikinci penaltı skora eşitlik getirdi. Sonrasında Muğdat’ın attığı golün bir benzerini yiyen Galatasaray’da işler karıştı.

Bir anda ‘tur’ umudu artan Hatayspor baskısını arttırdı. Orta sahada savunmayı unutan Sarı- Kırmızılılar, kale alanına doğru çekildikçe, ev sahibinin atak sayısı çoğaldı. Kaleci İsmail Çipe’nin yardımcıya göre dışarıdan gelen, sonradan ‘VAR’ kararı ile ‘çıkmadığı’ belirlenen topu bacaklarının arasından kaçırması ile Hatayspor’un ‘tarihi’ zaferinin yolu açıldı.

Uzunca bir zaman sonra gündüz maçına çıkan Sarı-Kırmızılı futbolcuların son dakikalardaki yürüyemez hali, kulübedekilerin büyük heyecanı ile maç 4-2 bitti. Bu sonuçla Hatayspor elendi, ancak, Galatasaray’a futbolun ciddi ve 90 dakikalık bir oyun olduğu dersini de verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *