18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Tam Diagne’lik bir maç oldu!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Fatih Terim “Galatasaray’da hedef bitmez” dedi Avrupa’dan dönüşte. Önce ligi, sonra kupayı işaret ederek oyuncularının gevşemesini engellemeye çalıştı. İlk maç ligde, sezon başında Süper Kupayı kaptırdığı, deplasmanda farklı yenildiği Akhisarspor ile oynanacaktı. Bu maçtan alınacak galibiyet, hem geçmiş maçların küçük bir rövanşı anlamı taşıyacak hem de lideri takip sürecekti

Bir türlü bekleneni veremeyen Mbaye Diagne’nin ‘sakat’ olması nedeniyle Kostas Mitroglou ile uzunca bir süre takımdan ayrı kalan Emre Akbaba, orta alan hücum bağlantısını sağlayıp, ekstra gol gücü olarak on birdeydi. Maç içinde takımın en yükseklere sıçrayan ‘golcüsü’ Christian Luyindama da, sık sık forvet sayısını arttırmak için rakip ceza alanında gezinince Sarı-Kırmızılılar, kazanmak için top yekün önde oynadı.

Ligin son sırasında yer alan Akhisarspor’un, (ilk yarıdaki maçta olduğu gibi) teknik direktörsüz çıktığı maçta, uygulayabildiği tek taktik, iyi savunma, hızlı oyuncularıyla işi bitirmek üzerine kuruluydu. Bu taktik, zaman zaman çok iyi işledi. Az adamlı hızlı ataklar, Galatasaray’ı zora soktu.

Hava durumu dikkate alınarak branda ile korunmuş zemin futbola elverişli, ince ince yağan kar ve soğuk da, koşmaya zorlayıcıydı. Galatasaray’ın maçı erkenden kopartma isteği ile baskılı başladığı oyunda Yunanlı santrfor, ‘Mbaye Diagne’ye öykünüp’ en net pozisyonda topu kaleciye nişanlayınca, rakip yıkılmak yerine, canlandı ve direndi.

İkinci yarıya Selçuk İnan’ın oyuna girmesi, Belhanda’nın daha öne çıkmasını sağladı. Oyunu yönlendirme işini üstlenen Selçuk’un pasları, topun rakip alana gidiş seçeneklerini arttırdı. Özellikle sağ kanatta Mariano-Sofiane Feghouli ikilisinin dönüşümlü ortaları ceza alanını karıştırdı.

Soldan Henry Onyekuru-Yuto Nagatomo aynı işlerlikte değildi. Kanat toplarını rahatlıkla kesen, göbekten gelecek atakları kalabalık karşılayan Akhisarspor, Galatasaray’a bir elin parmakları kadar bile net pozisyon vermedi. Geliştirdiği ani ataklarla da, tehlike de yarattı. Galatasaray’ın sezonun en çok orta yaptığı maçta, Mbaye Diagne’nin sahada olmaması hem Sarı-Kırmızılılar hem de Senegalli için talihsizlikti. Ligin golcüsü, yeniden takıma girdiği zaman, ceza alanına bu kadar çok orta olur mu, işte bu kocaman bir soru işareti... Sonuç olarak, Terim’in de dediği gibi, Galatasaray’da hedef bitmez...

Ve maç boyunca direklerle birlikte kalesini savunan Milan Lukac’ın son dakikada yaptığı hata, ilk yarıdaki pozisyonu bitirseydi, maçı kopartacak Mitroglou’nun vuruşu, Galatasaray’a üç puanlık moral oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *