19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Bunama mı gaflet mi?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Bu ülkeyle, bu milletle, bu devletle meselesi olanların MHP’nin bu kararlı duruşu karşısında çıldırmaları, varlık sebeplerine uygundur. Peki, size ne oluyor İlber hoca? Biz mi sizi yanlış tanıdık, siz mi bize takıyye yaptınız?

MHP’nin milli, kararlı, onurlu, dürüst, milletten ve devletten yana, ülkenin bağımsızlığını ve geleceğini yücelten duruşunun, bu ülke ve milletle hesabı olanları çok ama çok rahatsız ettiğini iyi biliyoruz. Bunları tanıyor ve ona göre de gardımızı alıyoruz. Bizi asıl kahreden, İlber Ortaylı gibi görünüşte milli, söylemde yerli olanların, önceden kestirilmesi imkansız savrulmaları ve arkadan saldırmalarıdır.

İLBER ORTAYLI DA SIRAYA GİRDİ

Başka hiçbir ölçü olmasa bile, son birkaç gün içinde yaşananlar 31 Mart seçimlerinin ne kadar hayati olduğunu, Cumhur ittifakının neden bu ülkenin geleceğini belirlediğini anlamaya da anlatmaya da fazlasıyla yeterlidir. Düşünün ki, İlber Ortaylı bile sıraya girmiş ve MHP’ye hücum etmeye başlamıştır. Nereden gelip nereye gittiği, kime ve neye hizmet ettiği artık herkesin malumu olan bir televizyon kanalında, ayarlanmış sorulara verdiği cevaplar, çok düşündürücüdür. İlber hoca, bütün ön yargılarına, zaman zaman yalpalamalarına, hatta çarpıtmalarına rağmen ülkücü-milliyetçi camianın saygı duyduğu bir isimdir. Canlı yayında kameraların şehvetine kapılıp kendini mi kaybediyor, yoksa bilerek ve isteyerek bir algı oluşturmaya mı çalışıyor, bunu pek anlayamadık, ama söyledikleri çok yaralayıcıdır.Tunç Soyer’i temize çıkarmaya çalışırken, bu ülkenin varlığının teminatı olan ülkücü ve milliyetçileri ezmeye çalışması, bir bunama belirtisi değilse, büyük bir gaflettir.

SU-İ MİSAL EMSAL OLUR MU HOCA?

Sayın hoca, kime neyi ispat etmeye, kime ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Verdiğiniz örnek, ortadaki vahameti kaldırmaya yetmediği gibi, daha da derinleştiriyor. Su-i misal emsal olur mu hoca? İsmet İnönü’nün Ali Kemal gibi Milli Mücadelenin muhalifi, istiklalimizin düşmanı birinin oğluyla ilgili kararı doğru mu ki, Tunç Soyer için de emsal olsun? Sayın Bahçeli’nin “Kurdun yavrusu kurt olur, herkes soyuna çeker” sözünü size bir defa daha hatırlatırım. Üslup ve ifade tarzınız tam bir felakettir.MHP’lilere gülünecek bir şey yapmazlar, ama kendilerini anlamayan zavallılara çok gülerler. Yine sayın Bahçeli’nin belirttiği gibi MHP bir takım değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i korumak için hiç düşünmeden canı feda edebilen, ülkesinin varlığını, birliğini ve bekasını yaşatmayı varlık sebebi sayan ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, dünya durdukça var olacak bir büyük davadır. Bunu bildiğinizden eminiz, ama galiba işinize gelmiyor. Biz yine de bir defa daha hatırlatmış olalım.

SİZE NE OLUYOR?

MHP ne yapmıştır da, bu kadar ağır saldırılara maruz kalıyor? Sebep bellidir Adalet ve Kalkınma Partisi ile yüzyılın ittifakını kurmuştur. Eğer bu ittifak olmasaydı, ülkenin bir meçhule sürüklenmesine ramak kalmıştı. Terör örgütleri azmış, çeşitlenmiş ve ümitlenmişti. FETÖ gibi içimizdeki hainler dünyada eşi benzeri görülmemiş bir ihanete yönelmişlerdi. Bu hainleri üzerimize salanlar, hedeflerine ulaşabileceklerini düşünerek, saldırılarını daha arttırmış, milletin midesine kadar ellerini sokmaya başlamışlardı. MHP, bütün siyasi hesapları bir kenara bıraktı, “önce ülkem” dedi ve gereğini yaptı. Millet iradesinin önüne hiçbir şeyin geçemeyeceğini gösterdi. Milli olan, ülke çıkarlarını gözeten, ihanete set çeken bir ittifak oluşturdu. Terörle mücadeleyi teşvik etti, teslim olmak yerine dik durmayı önerdi, ülke ve millet düşmanlarının üzerine gidilmesini istedi. Bunları yapan hükümetin arkasında durdu, onayladı ve destek verdi. Bunun neresinde yanlış, neresinde hata var? Bu duruştan, bu gidişattan neden rahatsız oluyorsunuz? Bu ülkeyle, bu milletle, bu devletle meselesi olanların MHP’nin bu kararlı duruşu karşısında çıldırmaları, varlık sebeplerine uygundur. Peki, size ne oluyor İlber hoca? Biz mi sizi yanlış tanıdık, siz mi bize takıyye yaptınız?

BİRİNİN BIRAKTIĞI YERDEN DİĞERİ DEVAM EDİYOR

Seçimler yaklaştıkça MHP’ye yönelik saldırıların artmasını, Cumhur ittifakının bozulması için şeytani planların devreye sokulmasını bekliyorduk. Nitekim, özellikle MHP’ye yönelik saldırıların sıklaştığını ve çeşitlendiğini ibretle izliyoruz. Birinin bıraktığı yerden diğeri devam ediyor, sırayla hünerlerini gösteriyorlar. Ama, İlber Ortaylı’nın bile bu saldırıların malzemesi olacağına hiç ihtimal vermemiştik. Belli ki, zillette büyük bir telaş var ve ellerindeki her şeyi devreye sokuyor, herkesi kullanıyorlar. Ne acıdır ki, İlber Ortaylı’da zillete malzeme olmuştur.

GÜL, AMA HALİNE GÜL

İlber hocanın ibretlik hali için söylenecek çok şey var. Biz, sayın Devlet Bahçeli’nin verdiği ve tamamı haber sayfalarımızda yer alan cevabın son bölümüyle bitirelim:  “MHP’lilere Tunç Soyer’den dolayı gülen birisi 12 Eylül’de ağlayan, acı çeken, işkence ve eziyetlere mahkum edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket’le alay ediyordur. Bunun anlaşılır, anlatılır, kabul ve izah edilir yanı da yoktur. Sayın Ortaylı Nurettin Soyer hayranı, Tunç Soyer müdafi olabilir, ancak Milliyetçi-Ülkücü Hareket sırtından kurban kesemez, ahkam kesemez, totoloji yaparak, polemik üreterek, yanlışa kılıf bularak hiçbir yere varamaz. Anlayan anlamıştır herhalde, tavsiyem Sayın Ortaylı gülmeye devam etsin, ama haline…”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *