18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Dört ayaklı strateji, iki ana siyasi hedef

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Dört ayaklı stratejiye uygun olarak, bütün parti teşkilatlarına iki ana siyasi hedef gösterilmiştir. Maksat birkaç belediye başkanlığı fazla kazanmak değil, zillete geçit vermemektir.

Dünyada siyasi değişimler her zaman sancılı ve hatta kimi yerlerde kanlı olmuştur. Türkiye, tarihi bir değişimi büyük bir itidal ve itina ile hayata geçirmiştir. Cumhuriyetin üçüncü evresi olan hükümet sistemi değişikliğini istikrarlı bir biçimde millet iradesi ile tamamlamış, hiçbir kriz ve kaos ortamına müsaade etmemiştir. Bu demokratik seviyemiz, uzlaşma kültürümüz ve milli iradeye saygımız açısından müstesna bir örnektir ve bütün dünyada hayranlık uyandırmıştır.

SİSTEM YENİ SONUÇLAR MÜKEMMEL

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin geleceğini teminat altına almış ve ufkumuzu açmıştır. Bu sistemle birlikte devlet ve siyaset hayatında hızlı karar almak, etkili ve başarılı bir yönetim anlayışı ile sorunların üzerinden gelmek kolaylaşmıştır. Nitekim, sistem henüz çok yeni olmasına rağmen, sonuçları mükemmeldir. Üzerimizde oynanan bu kadar oyuna, etrafımızdaki amansız kuşatmaya, ekonomimize yapılan ağır saldırılara rağmen, hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü, saygın ve etkin bir hale geldik. Siyasi alanda da uzlaşmanın, anlaşmanın ve milli iradeyi öne çıkarmanın yolu ardına kadar açılmıştır.

SEÇİM STRATEJİSİ

Sistemin yerleşmesi ile birlikte çok daha iyi ve verimli bir döneme gireceğiz. 31 Mart yerel seçimleri hayati önemdedir. Zira, bu sistemden rahatsız olanlar da bunun farkındalar ve bir kriz ortamı oluşturmak için hazırlık yapmaktadırlar. İçeride ve dışarıda Türkiye’yle hesabı olan her kim varsa fırsat kollamaktadır. Bu hesapların bozulması, bu beklentilerin boşa çıkarılması gerekmektedir. MHP bu maksatla aylar öncesinden 4 ayaklı bir seçim stratejisi belirlenmiş ve ilan etmiştir. Bu stratejinin ilk ayağı yeni sistemin yerleşmesi, kurum ve kurallarıyla inşa edilmesi ve oluşabilecek engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Mahalli İdareler Seçimlerinden alınacak sonucun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasına, işbirliği havasına, iradi yapısına uygun olması için büyük bir ciddiyet, samimiyet ve gayretle sahaya inilmektedir. Stratejinin ikinci ayağını, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, büyükşehirlerin zilletin eline geçmemesi için alınan tedbirler oluşturuyor. Bu şehirlerin FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin kontrolüne geçmemesi için tarihi bir sorumluluk alınmış ve buna uygun bir yöntem geliştirilmiştir.

PKK’NIN YÖNETECEĞİ BELEDİYE OLMAMALI

MHP’nin mahalli seçim stratejisinin üçüncü ayağını kayyuma devredilen belediyeler oluşturmaktadır. 3 büyükşehir, 10 il, 80 ilçe, 12 belde olmak üzere toplamda 102 belediye siyasi iradece atanmış kayyumlar tarafından yönetilmektedir. Bu belediyeleri yöneten belediye başkanlarından 94’ü PKK, diğer 8’i de FTÖ/PDY soruşturması nedeniyle görevlerinden alınmışlar, belediye yönetimleri de haklı olarak kayyuma devredilmiştir. Kayyumla yönetilen belediyelerin milletimizin iradesi doğrultusunda, yeni sistemin yapısına uygun olacak şekilde tezahürü, teşkili ve tahkiminin sağlanması ve demokratik mücadele ile sağlama alınması gerekmektedir. Türkiye’de PKK’nın yöneteceği belediye kesinlikle olmamalı, 15 Temmuz öncesine dönülmemeli, CHP-HDP ve yedekleriyle kurulan karanlık ittifakın hesabı cumhurun iradesiyle bozulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda üzerine düşen ne varsa yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Yerel seçim stratejisinin dördüncü ayağında ise MHP’nin halihazırda var olan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerini muhafaza edip bunların yanında daha fazlasını kazanmak, daha çok gönüle girmek, daha çok teveccüh elde etmek için bütün gücünü seferber etmek vardır.

SİYASİ HEDEF

Bu dört ayaklı stratejiye uygun olarak, bütün parti teşkilatlarına iki ana siyasi hedef gösterilmiştir. Birinci ana siyasi hedef, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 31 Mart 2019’dan güçlenerek çıkması, buna müzahir mahalli idareler yönetiminin demokratik imkanlarla tesisidir. Zillet ittifakının yeni hükümet sistemini tartışmaya açma, kriz ve kaos çıkarma çabalarını bozguna uğratmak temel gayedir. İkinci ana siyasi hedef ise, milli bekamız üzerinde oynanan tehlikeli oyunların bertarafı, aynı zamanda küresel tahrik ve dayatmalara karşı uyanık olmak ve tepki göstermektir. Cumhur İttifakı bunun için vardır. İttifak içinde yapılacak işbirliği tamamlanmıştır. 30 büyükşehir belediye başkanlığının tamamında ve bunların alt belediyelerinde AK Parti ile uzlaşmaya varılmıştır. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleriyle 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerindeki oy dağılımları dikkate alınarak MHP’nin yönetimi altında bulunan büyükşehir belediye yönetimleri ve ilçe belediyelerinde Adalet ve Kalkınma Partisi aday çıkarmamıştır. AK Parti’nin yönetimi altında bulunan büyükşehir belediyeleriyle bunların ilçe belediyelerinde de MHP Cumhur İttifakı’na uygun olacak şekilde aday çıkarmamıştır. Büyükşehir belediyeleri dışındaki 51 il ve bunların ilçe belediyelerinde MHP’nin adayları demokratik yarışa gireceklerdir. Bugüne kadar 672 belediye başkan adayı belirlenerek ilan edilmiştir. Kalan 220 belediye başkan adayı 24 Ocak 2019 Perşembe günü Ankara Kapalı Spor Salonunda yapılacak aday tanıtım toplantısı ile açıklanacaktır.

SONUÇ ALMAK GEREKİYOR

Dikkatli olmak, Türk milletine yerel seçimlerin önemini iyi anlatmak ve mutlaka sonuç almak gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi lideriyle, teşkilatlarıyla, adaylarıyla bu seçimlere seferber olmuştur. Maksat birkaç belediye başkanlığı fazla kazanmak değil, zillete geçit vermemek ve zalimlerin oyununu bozmaktır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *