18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Kazanmak için çıkınca

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Beşiktaş yarışta kalmak için mutlak kazanması gereken maçta, Akhisarspor deplasmanına çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü on bir de bu isteği en iyi şekilde yansıtıyordu. Güneş, savunmacı görünen üç net oyuncunun dışında kalan tüm oyuncularını ofansif özelliklerine bakarak sahaya sürmüştü. Yeni transfer Mirin, göbekte deneyimli Vida’nın partneri, orta alanda Medel de hem savunmaya destek, hem orta sahayı toparlayan kimlikteydi.

Gökhan Gönül, Caner Erkin, Türkiye liglerinin en hücumcu bekleri olarak oynuyor, Jeremian Lens ve Ricardo Quaresma’nın öne oynayan yapıları söylemeye gerek yok sanırım. Yeni transfer, ‘eski tanıdık’ Burak Yılmaz, takımın gol silahı olarak sahada, Adem Ljajic de onun servis elemanı gibiydi. Hemen yeri gelmişken Burak’tan söz edelim. Siyah Beyazlı taraftarın 11 yıl sonra yeniden formayı giyen deneyimli futbolcuya çok sıcak bakmadığı muhakkak. Şenol Güneş arka çıktı. Amaç kanatlardan yapılan ortalarda, Adem Ljajic’in araya bırakacağı toplarda etkili bir isim bulmaktı, Burak bu isimdi, Güneş için.

Güven Yalçın’ı, Cyle Larin’in yedekte kalmasına neden olsa da, bazen gençleri kazanmak için hırslandırmak, örnek olmak da gerekebilir. Bu anlamda da yararlı olabilir. Yalnız bu kadar deneyimli bir oyuncunun her kaçırdığı golden sonra, yüzüne yansıyan “acıklı” ifadeden kurtulması gerekir. Kaleci Karius’u eklediğimiz takdirde Beşiktaş’ın sahaya kazanmak için çıkan 10 futbolcusunu saymış oluyoruz. Bir kişi dışında... Dorukhan Toköz…

Genç futbolcuyu bu maç özeli için, attığı o muhteşem gol için ayırmadım. Dorukhan, Şenol Güneş’in 12’nci haftada yenildikleri Demir Grup Sivasspor maçında sahaya sürüp vazgeçmediği ve her geçen gün üzerine biraz daha koyan futbolcusu. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, Stuttgart’a transfer olan Ozan Kabak ile ilgili söylediği, “Gençlere ilham olacak” sözünü dikkate alarak, Dorukhan’ın da aynı yolda olduğunu söyleyebiliriz.

“Beşiktaş’ı yenmek için sahaya çıkıyoruz” diyen Akhisarspor, maça etkili başladı. Karius’un başarılı olduğunun dışında bir iki pozisyon da yarattı. Sonrasında, Beşiktaş’ın golle güzelleşen iyi oyunu geldi. Sonuçta, kazanmak isteyen iki takımdan, silahı çok olan istediğini aldı. Not: Akhisarspor’un yaptığı hata, sahada oynanan oyunun gerçeğini değiştirmez…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *