19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Zilletten kurtulursak, 4 yıl önümüz açık

YAYINLAMA:

Yerel seçimlerden sonra 4 yıl yeni bir seçim görünmemektedir. Bu büyük bir imkan, büyük bir sıçrama tahtasıdır. Bu fırsat iyi ve doğru kullanılmalıdır.

Ülkemizin geleceği, yeni sistemin yerleşmesi ve gelişmesi, istikrarın devamı açısından hayati önem arz eden 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ediyor. Yoğun ve amansız bir propaganda dönemi yaşanıyor. Zillete ümit bağlayanlar her şeyi göze almış durumdalar. Bir taraftan PKK ile kumpas kurup FETÖ ile işbirliği yapıyorlar, diğer taraftan sureti haktan görünüp milletin zihnini bulandırabilmek için yalanın, riyanın, iftiranın zirvelerinde dolaşıyorlar.

PKK’LILAR ZİLLET LİSTELERİNDE

Ayak bağlarımızdan kurtulmak, etrafımızdaki kuşatmayı paramparça etmek ve biran önce düze çıkıp, hızlı bir şekilde ileriye yürüyebilmek için bu seçimlerin kazasız, belasız atlatılması şarttır. Kaza ve beladan ne kast ettiğimiz açıktır. Zilletin listelerine HDP üzerinden PKK’lıların doldurulduğu, artık net olarak ortaya çıkmıştır. İçişleri Bakanı bunların 299’unu tespit ettiklerini beyan etmiştir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, CHP’nin Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Ceyhan’da belediye meclis üyelikleri listelerini HDP’lilerle doldurduğunu açıklamıştır. Zilletin onay alması, PKK’nın PKK’nın yeniden başkaldırması, yeniden zemin bulması ve azması demektir. Dağdan inen teröristleri belediyeler doldurup hem bölücüleri meşru hale getirecekler, hem teröre cansuyu verecekler. Bu kadarla da kalmayacaktır. Sistem tartışmaya açılarak siyasi istikrarı bozmak için yeni bir saldırı başlatacaklardır. Diğer taraftan Türkiye ile hesabı olan her kim varsa, alayı birden saldırıya geçecek, payına düşeni alabilmek için elinden gelen bütün kötülüğü sıralayacaktır.

YAPTIKLARI AÇIKLAMALAR ORTADA

Bunları laf olsun diye veya bir muhalefet yapma gayreti ile yazmıyorum. Zilletin ve zillete ümit bağlayanların yaptıkları açıklamaların ortaya koyduğu bir gerçeği hatırlatıyorum. Soğan ve patlıcan üzerinden kopartılan kıyametin boşuna olmadığı dövizin durduk yerde yeniden tırmanmaya başlamasıyla bir defa daha belgelenmiştir. ABD’den gelen açıklamalara bakın. S-400’ler üzerinden tehditler savuruyorlar. Açık şekilde güvenliğimize, iç işlerimize müdahale etmeye kalkışıyorlar. Diğer taraftan sınırımızın dibinde bir terör devleti kurdurabilmek için, tam bir arsızlık içindeler. Terör örgütlerine ileri hava savunma sistemleri verdikleri gazetelere yansımıştır. Bir de siyasi istikrarın bozulduğunu, zilletin öne çıktığını düşünün. Neler olabileceğini, ne kadar ileri gidip, nasıl azacaklarını varın siz hesap edin.

4 YIL SEÇİM YOK

Cumhur ittifakının onay alması, ülkenin geleceğinin teminatı olacaktır. Bütün bu planlar, bu kumpaslar, bu beklentiler boşa çıkarılacak ve Türkiye’nin önü iyice açılacaktır. Yerel seçimlerden sonra 4 yıl yeni bir seçim görünmemektedir. Bu büyük bir imkan, büyük bir sıçrama tahtasıdır. Bu fırsat iyi ve doğru kullanılmalıdır. Enerjimizi, imkanlarımızı, birliğimizi, varlığımızı pekiştirecek, bir seçim kaygısı taşımadan ülkemizin gelişmesi, kalkınması, güçlenmesi ve çağı yakalaması için seferber olacağız.

CUMHURİYETİMİZİN 100 YILI

Elbette ciddi meselelerimiz var. Ekonomide, dış politikada, terörle mücadelede, eğitimde, sağlıkta yapılması gereken çok şeyin olduğunu hükümet de kabul ediyor. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Sorunlarımızın olması normaldir. Önemli olan istikrarı yakalamak, doğruyu bulmak ve çözüm üretmektir. Hükümetin önünde 4 yıl seçim olmayacağı için, siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak ülke meselelerine yoğunlaşacaktır. 4 yıl sonrasının aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı olduğu da unutulmamalıdır. Bir asrı tamamlayacak Cumhuriyetimize yakışır gelişmiş, kalkınmış, sorunlarını çözmüş, güvenli, emin, saygın ve etkili bir ülke olmanın yolu, 31 Mart’tan geçmektedir.Cumhur ittifakının istikrarı, ülkenin istikbalidir.

BEKA İÇİN MİLLİ KARAR

Afaki konuşmuyoruz, bildiğimizi, gördüğümüzü, yaşadığımızı ve inandığımızı söylüyoruz.  Cumhur ittifakı içinde MHP’nin varlığı, başlı başına bir teminat, bir emniyet sigortasıdır. Bir güvence ve garanti belgesidir. Bunun ne kadar geçerli ve sağlam bir güvence olduğunu, en iyi Türk milleti bilir.MHP Türk milletinin özü, sözü ve gören gözüdür. Doğruyu söyler, doğruyu yapar. Hakkı savunur, haklının yanında olur. Şimdi de, “Beka için milli karar, Cumhur için istikrar” diyor. Bu değerlendirme, 31 Mart seçimlerinin anlamının ve öneminin özetidir. Türk milletinin bu mesajı doğru aldığından, doğru algıladığından ve doğru değerlendireceğinden hiçbir şüphemiz yoktur.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *