18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Almanya için 10 puan yetmez

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Almanya için 10 puan yetmez

Ermenistan maçındaki tercihleri eleştirilen teknik direktör Stefan Kuntz, Japonya karşısında “Az oynayanlar oynayacak” diyerek tartışmaların önünü kesti. Az oynattıklarından 11 kuran Kuntz, sol bekteki sağ bek Onur dışında, herkesi özgün yerinde oynattı.

Son yıllardaki çıkışı, Avrupa’ya ihraç ettiği oyuncularla dikkat çeken Japonya da Almanya’yı 4-1 yenen kadrosundan farklı az şans bulan oyuncularla başladı. Daha güvenli, daha çabuk, daha ezberle oynadı. Orta sahayı ele geçirdi. Topu en hızlı şekilde tehlike hattına taşıdı. Ceza alanı çevresinde çok çabuk paslaşarak, seken her topu yeni pozisyona dönüştüren Japon oyuncular, A milliler ne olduğunu anlamadan üç farklı öne geçti.

Yan pas yapıp uzun topla rakip savunmanın arkasına sarkmaya çalışan Kuntz’un talebeleri pozisyon üretemedi. Motivasyonu ve ezberi olmayan millileri, Japonya’nın üç farktan sonra yavaşlaması ve duran topla gelen gol biraz canlandırdı.

Stefan Kuntz’un yaptığı orta sahadaki değişiklikler, takımın direncini arttırdı. Direkten dönen rakip topları şans olurken, Bertuğ’un ikinci milli maçında da attığı takip golü heyecan yarattı. Sonrasında tüm hatlarıyla saldıran, pozisyon da bulan A Milli takımın umudu, savunma arkasına sarkan Japonya’nın penaltısıyla kırıldı.

Biri resmi biri özel son iki maç gösterdi ki, Almanya’ya gitme hayali kuran A Milli Takım, futbol olarak henüz o düzeyde değil. Hırvatistan ve Galler deplasmanları düşünülürse var olan 10 puan yetmez. Herhalde, Almanya için adı geçince “Demek ki, o kadar da kötü teknik direktör değilmişim” diyen Stefan Kuntz bir çare bulacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *