18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Psikolojik üstünlük

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Psikolojik üstünlük

Bir puan alsa şampiyon olacak Galatasaray, kendisine sonuç aldıran önde baskı ile başlayamadı. Şansını son doksan dakikaya taşımak için mutlak kazanması gereken Fenerbahçe, sarı kırmızılıların oyununu bozacak şekilde baskılı oynadı. Net pozisyon üretmese ile ev sahibinin etkili olmasını engelledi. Rakip alanda baskı kurup, Galatasaray’ı çıkartmadı. 
Sezon başından bu yana yaşanan, maç öncesinde oyuncuların itişmesine kadar uzanan gerilim, oyun başlangıcına da yansıdı. Atanması tartışmalara neden olan Arda Kardeşler, gerilimi azaltmak için doğru-yanlış birbiri ardına çıkarttığı kartlarla kontrolu elinde tutmak istedi. Djiku bu sararan ortamda ikinci sarı kartı görerek, takımını eksik bıraktı. 
Orta sahada baskıyı kontrol eden Djiku’nun eksilmesiyle, Fenerbahçe’nin baskı dişlisi kırıldı. Rahatlayan ve oyunun kontrolünü eline geçiren sarı kırmızıların dengesini tek başına Mert Hakan bozdu. Tribünleri etkilemesini çok iyi bilen deneyimli futbolcu, Galatasaray’ı futbolun dışına çekti. 

Devre arasından futbol düşüncesiyle çıkan Galatasaray, kendi oyununu oynayarak başladı. 10 kişi Fenerbahçe, her alanda markaj uygulayarak rakibine fırsat tanımadı. Duran topla bulduğu gol sarı lacivertlilere istediğini verdi. Maç başlamadan psikolojik üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe, skor avantajını da alıp, umudunu son maça taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *