18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Kartal hata affetmedi

YAYINLAMA:
Kartal hata affetmedi

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş, 70 bin taraftarın önüne TFF Süper Kupa’yı almak için çıktılar.

Geçen sezon 3-4 kez ertelenen Süper Kupa’yı Şanlıurfa’da, Fenerbahçe U19 takımını 50’nci saniyedeki golle yenerek alan sarı kırmızılılar, 23’üncü saniyede kalesinde golü gördü. 

Svensson’un ‘bizden gitsin’ pası, Nelsson’un bir savunmacının yapmaması gereken ayak dışı top durdurma ‘artistliği’ ve siyah beyazlıların yeni transferi Ciro İmmobile’nin tek başına Muslera’yı avlaması… 

Takımı sahadan çekme şansı olmayan teknik direktör Okan Buruk, benzer taktikle, aynı dizilişle takımını oynatan Govanni van Bronckhorst’un oyununu kıramadı. Siyah beyazlılar, Galatasaray’ı iki yıldır şampiyon yapan önde şok baskıyı iyi uyguladı. Savunmayı geniş tutarak, rakibinin kanatlardan etkisini engelledi. İlk dakika içinde elde ettiği üstünlüğün avantajı ile pozisyon üretmek için acele etmeden, hata kovaladı. 

Erken golün moralsizliği, rakibin dikkatli savunmasına karşı tempoyu bir türlü yükseltemeyen Galatasaray, araya pozisyonsuz gitti. 

İkinci yarıya, ‘çift santrfor’ adımını atarak başlayan Buruk, hesapta olmayan ikinci gol gelince, tüm oyunu risk eden hamleler ile oyunun yönünü değiştirmeye çalıştı. Galatasaray’ı kendi silahı ile vuran Beşiktaş, tarihi bir ceza keserek kupayı kucakladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *