18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Avrupa'da farklı olmalı

YAYINLAMA:
Avrupa'da farklı olmalı

Galatasaray, geçen sezon şampiyonluğunu ilan ettiği Konya deplasmanına bir anlamda kendini tekrar etmek için çıktı. Teknik direktör Okan Buruk, bazıları zorunlu, bazıları taktiksel derin rotasyonlu bir kadro ile maça çıkarttı takımını. Yeni transfer Gabriel Sara’yı takımı ısıtmayı düşünen Buruk, her iki kanat bekinde oynayabilen Elias Jelert’i kulübede tutmuştu. Hasta Derrick Köhn’ün yokluğunda sol bek, geçen hafta sağda oynayan Leo Dubois’di. 

Farklı oyuncular farklı bölgelerde oynasa da iki yıldır oturan düzeni bozulmayan Galatasaray, yeni bildiği ezber oyunu ile maça başladı. Kendisi pozisyon üretmese de rakibini kaleyi göstermedi.

Yurtdışına gitmek isteyen Kerem Aktürkoğlu, kendini gösterme istekli oyunu ile fark yarattı. Oyun zekası golcülüğünden daha yüksek Icardi’nin yarattığı pozisyonda sol kanattan golü attı. Sonra koştu sağ bekten top çıkartmak isterken, takımının gol yemesine neden oldu.

 İkinci yarının başındaki baskı Barış’ın kalabalık arasından golü sarı kırmızılıları öne taşıdı. Sonrası, hep olduğu gibi öne geçtikten sonra temposu düşen, savunma bölgesine kapanan bir Galatasaray… Kalesinde birbiri ardına sıkıntı yaşayan bir takım. Belki Konya başaramadı ama, Young Boys?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *