04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram

Beşiktaş gibi oynayınca

YAYINLAMA:
Beşiktaş gibi oynayınca

F ikstür sıkışıp üstüne oyuncu eksilmeleri olunca sevk ve idare önem kazanır, maçlar iki gerçeğe ayna tutar. 1-Usta hocalık. 2-Kadro defoları… Kayserispor deplasmanı Beşiktaş’ın son 16 gündeki 4. sınavıydı. Ajax dersi sonrası Gio, işleyen taktiğe dönmüştü. Hatta elde sağ ve sol bek kalmayınca radikal kararla 3-4-1-2 hücum setiyle maça başlayıp sağ ve sol kulvarı süratlerini avantaja çevirmek için Rashica ve Muçi’ye emanet etti.

5’i farklı mevkiide olsa da sahadaki 11’le hızlı pas ve atak kalitesi artan Beşiktaş, hareketli oyunuyla 15-25. dakikalar arasında Rafa, Muçi ve Immobile ile 3 net fırsat yakaladı. Deplasmanda asla kaçmayacak goller kaçtı. Kayseri’nin de eli boş durmadı, rakibin defosunu, takım savunması zaafını biliyorlardı. Kaybedilen her topta ev sahibi takım, Ajax kopyası 2-3 pas ve hızlı geçişle Mert Günok’u sürekli tehdit etti.

Baştan sona karşılıklı top kayıplarıyla geçen maçta skoru da en kritik top kaybı belirledi. Önde iyi baskı yapan Beşiktaş, 19’luk genç Baran’dan zekasıyla kaptığı topu saniyeler içinde yeteneğiyle ağlara gönderen Gedson’la perdeyi açtı, Immobile’nin dublesi skoru perçinledi. Felix’in kazara penaltısı VAR’dan dönerken Beşiktaş, hücumda tempolu, baskılı ve skor üreten oyunuyla kazandı ama savunma yine alarm verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *