04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram

Takımın ruhu kayboluyor

YAYINLAMA:
Takımın ruhu kayboluyor

Kasımpaşa maçındaki rotasyonu nedeniyle eleştirilen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avrupa Ligi’nde hiç riske girmeden ‘tam kadro’ sahaya çıktı. Öyle ki, Rigas FS, ligdeki rakibinin tabir yerindeyse yarı gücünde bile değildi. 

Kendilerini peşinen grubun en zayıf takımı olarak ilan eden Letonya temsilcisi, yine de maçın başına dişini gösterdi. İlk gerçek tehlikeyi yaratan ev sahibi, sonrasında sarı kırmızılıların temposuna teslim oldu. Geri çekilmek zorunda kalan Rigas FS, hızlı hücuma çıkma şansını da savunmanın lideri Davinson Sanchez’in yönettiği orta sahadaki baskı nedeniyle kullanamadı. Oyunu tümüyle rakip alana yıkan sarı kırmızılılarda, savunma kalabalığının arasına topla dalan Yunus Akgün, set oyununda rakibin dengesini bozan isim oldu. 

Her golün her puanın çok değerli olduğu gruptaki averaj maçında Galatasaraylı futbolcular, ‘Nasıl olsa atarız’ düşüncesiyle oynadı. Bu düşünceyi yaşama geçirecek Sanchez-Yunus işbirliği ile iki pasta atılan golün daha sevinci bitmeden, yenen benzer gol can sıktı.

İkinci yarıda da topun sahibi olan Galatasaray, topu öne, doğru kullanamayınca kaptırılan her top oyunun boyunu uzattı. Geriye koşma mesafesi artan sarı kırmızılıların, kritik noktalardaki pas hatası fazlalaştı. Ev sahibinin skoru eşitlemesinden sonra Galatasaray, bir kez daha kimlik kaybına uğradı. Bir kez daha skoru koruyamadı ve Buruk bir kez daha çare bulamadı. Ve çok değerli iki puan uçtu, gitti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *