16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram

4-6-0 iyidir

YAYINLAMA:
4-6-0 iyidir

Yer Samsun. Rakip Karadağ. Son derece disiplinli, katı savunmaya sahip, fizikli, sert, dirençli oyuncularıyla her rakibe dert olabilecek bir takım. Her zamanki 4-6-0 ile oynadık. Maçın tamamında 29 şut attık. İkinci yarıda kalabalık savunmanın içine pivot santrfor soktuk. Doldur-boşalt denedik. Çözüm yine klasiğimiz olmaya başlayan, savunma arkasına sarkma taktiği ile geldi.

TARİHİ GALİBİYET

Yer Rejkavik. Rakip İzlanda. Geride kalan 7 deplasman maçındaki en büyük başarı, alınan golsüz bir beraberlik. Kazanmak bir kenara, yalnızca 3 gol atabilmişiz. Fizik güce dayalı, sert bir rakip. Soğuk, çok soğuk bir hava. Ayakta durması zor buzlu bir saha. Erken yenen gol. Yine de başlangıç hedefinden geri düşmedi, Vincenzo Montella’nın yönetimindeki “Bizim Çocuklar”. Hep birlikte saldırdı. 24 şut attı. Son saniyeye kadar baskı yaptı. Rakip ataklarında topun önüne gövdesini koydu. Bir devrede gerideki 7 maçtan daha fazla gol atıp tarih yazdı.

HERKES GOLCÜ

Santrforsuz oynattığı için eleştirilen Vincenzo Montella, tam aksine, aslında takımı 10,5 santrfor ile oynatıyor. Sağ bekinden sol açığına, stoperinden olmayan santrfor arkasına kadar 10 ismin hepsi golcü. Kalecilerimiz, kurtardıklarını kenara bırakın, geriden gollük paslar atacak kadar hücumcu. Önde bir golcü arama gereği olmayınca, tüm futbolcular gol atmaya, daha uygun pozisyondaki arkadaşına attırmaya çabalıyor. Tek golcüye bel bağlamayan futbolcular, golcüye dönüşüyor. Montella’nın 17 maçında atılan 27 golün altında 13 farklı ismin imzasının bulunması da bunun en temel işareti.

RUH YAKALANDI

Asıl hedefi 2026 Dünya Kupası’na katılmak olan A Milli Futbol Takımı, ‘takım’ ruhunu da yakaladı. Sahaya çıkan, kenarda bekleyen, tribünden izleyen, tüm futbolcular tek bir ruh halinde kenetlendiklerini her fırsatta gösterip, söylüyorlar. Oynayan terini son damlasına kadar akıtıyor. Oynamayan, ‘neden oynamadım’ diye küsmek yerine, oyuna girdiği an çıkan arkadaşı kadar enerjisini sahaya koyuyor. Oyuna girme şansı bulamayanlar, arkadaşlarıyla birlikte seviniyor, (son maçlarda olmasa da olmasını dilemesek de) birlikte üzülüyor.

YOLUN SONU AYDINLIK

Kapanan, direnen, sert rakiplere karşı, teknik üstünlük ve sertlikle karşılık vererek kazanan Montella’nın talebeleri, bir sınıf üstteki takımlarla mücadele etme noktasına geldi. Artık, futbolu daha iyi oynayan, topa daha sahip çıkıp, iyi yönlendiren, etkili hücum güçleri, yıldızları, taktikleri olan takımlarla yarışması gerekiyor. Sırada, bir üste geçişin işareti olacak Galler maçın var. Eğer, benzer bütünlükle galibiyet gelirse, işte o zaman yolun sonu gençleriyle, yıldızlarıyla parlayan Türkiye için 24 yıllık hasretin biteceği 2026’ya kadar uzanır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *