23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Milli ara Rafa’ya çok yaramış!

YAYINLAMA:
Milli ara Rafa’ya çok yaramış!

Beşiktaş’ın milli meselesi Semih Kılıçsoy’un 7 maç-52 gün sonra 11’e dönüşü heyecan yarattı ama asıl heyecan kaynağı kadroda Süper Lig’in üstünde özel yeteneklerin tekrar parlamasıydı. Mesela Rafa Silva… İlk 20 dakika gün ışığında kendini pilajda sanan takımını uyandıran adamdı. Konyaspor’un orta sahasını otobana çevirmesi, aldığı fauller ve rakip savunma arasına dalışlarıyla fark yarattı. Belli ki, çıktığı 12 maç sonrası 14 günlük milli ara iyi gelmiş. Dinç, iştahlı ve klas oyunuyla anahtar oldu. 

Semih de çok özel bir yetenek. Bir kanat değil ama Rafa’nın getirdiği topu, ceza sahası içindeki becerisi ve etkinliğiyle penaltıyla sonuçlandırdı, “perde” dedi. Ailece hücumdan çok, Rafa’nın geçiş oyunundaki etkinliği ve rakip savunmaya baskıdan kazanılan toplarla golü arayan Kartal, Muçi’nin kaptığı topta Rafa’yla tabelayı devre biterken erkenden sağlama aldı.

İkinci yarı Beşiktaş, Lyon ve Galatasaray maçları için defans çalıştı. Ama planlı hızlı hücumlar ve baskın ataklardan gelişen 9 da pozisyon buldu. Başta Muçi olmak üzere herkes cömertti. Final pas ve şut sorunu sürüyor, dikkat! Verilen tek net pozisyonda Mert Günok, aşina olduğumuz Gordon Banks kurtarışıyla maça özel bir an bıraktı. Felix, Paulista’yı aratmadı. Ve Cumhuriyet şöleniyle başlayan maç gün en çok parlayanı Rafa Silva bayramıyla sona erdi. Gio da Semih’i doğru maçta oynatıp şimdilik hedeften çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *