24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Yıldızlar da koşunca

YAYINLAMA:
Yıldızlar da koşunca

Elfsborg, genç, temposu yük sek, atletik, fiziği güçlü, Türk takımlarının başına dert açan Kuzeyli sertliğine sahip bir takım. Kapanan, savunma arkasına top atabilen takımlara karşı zorlanan Galatasaray için olabilecek en zorlu rakip. Üstelik zorluğu daha da arttırabilecek oyunu kesmeyen bir hakem… Okan Buruk, çareyi daha önce deneyeceğini ima ettiği üçlü savunma ve ikili forvet ile maça başlamakla buldu. Icardi-O simhen ikilisinin arkasına Mertens, kanatlara aynı zamanda savunmayı da kontrol eden Barış Alper ve Yunus’u yerleştirdi.

Maçın başlamasıyla birlikte İsveç temsilcisi savunmada kapanıp, top eline geçince çok çabuk bir şekilde öne koşacağını gösterdi. Rakibi bir-iki kıpırdandıktan sonra sarı kırmızılılar, topu o kadar hızlı çevirmeye başladı ki, konuk takım ezberini unuttu. Osimhen rakibin kule gibi iki stoperi ile boğuşurken, savunma kalabalığından geri kaçan Icardi, oyunu yönlendirme işini üstlendi. İki pozisyon yarattı, yaratılan üçüncü pozisyonda kilidi açtı. Sonrasın da Galatasaraylı 11 futbolcunun bütün halinde, bir-iki hata dışında kusursuz pas bağlantısı, makine düzeninde oyunu, izlenmeye başladı.

İkinci yarıya da pozisyonla girdi sarı kırmızılılar, ancak birbiri ardına golleri bulan konuk takım oldu. Kabus gibi geçen sürenin ardından oyunun kontrolünü yeniden eline alan Galatasaray, son günlerin en çok konuşulan ismi Yunus Akgün’ün golüyle fişi çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *