28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset AK Parti Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleşti

AK Parti Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleşti

AK Parti Yenimahalle İlçe Kongresi'nde Ekrem Yüce tek aday olarak tekrar başkan seçildi. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı kınandı. Efkan Ala, Türkiye'nin savunma sanayi başarılarına vurgu yaparken, Türkiye'nin ekonomik büyüme potansiyelini de vurguladı. Ala, Birleşmiş Milletler'i eleştirirken, Türkiye'nin ekonomisinin geleceğine güvenini dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleşti

AK Parti Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi, Yenimahalle Afitap Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Tek aday olarak seçimlere giren Ekrem Yüce, yeniden İlçe Başkanlığına seçildi. Yüce, kongre sonunda kendisine destek olanlara teşekkür etti.

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı Kınandı

Kongrede söz alan konuşmacılar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki tesisine yönelik terör saldırısını kınadı. Efkan Ala, Türkiye’nin savunma sanayi alanında kaydettiği ilerlemeleri vurgulayarak, "Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Savunma sanayimize bir saldırı oldu ama hak ettikleri cevabı anında aldılar" dedi.

Ala, Türkiye'nin savunma sanayindeki gelişmelerinin, Azerbaycan ile iş birliği içinde 30 yıl süren Karabağ sorununu çözmesine katkıda bulunduğunu belirtti. "Rahmetli Elçibey'e 2 helikopter gönderemeyen eski Türkiye'den, işgal altındaki toprakları kurtarmak için istenen kadar İHA ve SİHA gönderen Türkiye'ye geldik" şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı Hedefi ve Ekonomik Büyüme Vurgusu

Ala, Türkiye’nin üç kat büyüdüğünü ve siyasi iradenin memleketi yönettiğini belirtti. "Türkiye yüzyılı hedefi ile karşılaştığı problemleri çözdü ve yeni hedefler koydu" diyen Ala, 28 Şubat sürecine de değinerek, başörtüsü yasağının kalkmasını örnek gösterdi.

"Paradan altı sıfır attık. Başörtüsü yasağı bin yıl sürecek diyorlardı. Biz 10 yılda bunu çözdük ve iki sıfır daha attık." diyen Ala, manevi anlamda milletin saldırılara karşı gösterdiği direnişi, maddi katkılardan daha önemli buldu.

Birleşmiş Milletler Eleştirisi ve Ekonomik Vizyon

Ala, Birleşmiş Milletler’in mevcut yapısını eleştirerek, "Birleşmiş Milletler ağır bir vesayet altındadır. Biz içeride siyaseti vesayetten kurtardık ama dışarıda bu durum devam ediyor" ifadelerini kullandı. Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, İsrail’in saldırılarına karşı dünya gündeminde daha adil bir yapı kurulması gerektiğini savundu.

Ekonomiye ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Ala, Türkiye’nin ekonomisinin nasıl 3 kat büyütüldüğünü anlatarak, "Bunu 13 kat daha büyütebiliriz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Masterchef'te iki yıl aradan sonra bir ilk yaşandı

Masterchef'te iki yıl aradan sonra bir ilk yaşandı