15 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset CHP'li Beşikçioğlu’ndan biri rol arkadaşına 5 skandal atama

CHP'li Beşikçioğlu’ndan biri rol arkadaşına 5 skandal atama

CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediye şirketi Etimkent A.Ş.'ye 5 atama yaptı. Ancak atananların 4’ü Ankara’da ikamet etmiyor, biri eski rol arkadaşı. AK Parti'den liyakatsiz atamalara tepki geldi: "Meğer amaç vatandaşa hizmet yerine yandaşa hizmetmiş".

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Beşikçioğlu’ndan biri rol arkadaşına 5 skandal atama
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

CHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediyeye ait Etimkent A.Ş.'nin yönetim kuruluna yaptığı 5 yeni atama ile tepki topladı. Atananlardan 4’ünün Ankara'da ikamet etmediği, birinin ise Beşikçioğlu'nun eski rol arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Beşikçioğlu'nun imzası ile Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek, özel kalem müdürü olarak atandı.

Liyakat Tartışması

AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi Uğur Çağlar, yaptığı açıklamada, atamaların liyakat esasına dayanmadığını vurguladı. Çağlar, "Bu AŞ'nin yönetim kuruluna atanlar, liyakatle seçilmedi. Atananlardan bazıları Ankara dışında yaşıyor ve Beşikçioğlu'nun kişisel çevresiyle bağlantılı" dedi.

AK Parti Etimesgut Grup Başkanvekili Uğur Çağlar, Etimkent A.Ş.’nin yönetim kuruluna yapılan atamaları eleştirerek, "Belediyemize ait ‘Ahi Kent’ isimli şirketi, daha iyi çalışsın diye A.Ş.'ye çevirdiklerini söylediler. Ancak meğer amaç vatandaşa değil, yandaşlara hizmetmiş" dedi. Çağlar, atanan 5 isimden sadece birinin Ankara’da yaşadığını belirterek, diğer 4 kişinin Ankara ile bağlantısının olmadığını bunlardan birinin de Beşikçioğlu'nun eski çalışma arkadaşı olduğunu söyledi. 

Atanan İsimler 

Çağlar, atanan isimlerin liyakatle seçilmediğini belirterek, şu detayları paylaştı:

  • Bahri Bellek: Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı, ancak İstanbul Bakırköy'de ikamet ediyor.
  • İbrahim Sönmez: Beşikçioğlu'nun Tatbikat Sahnesi'nde yönetmeni ve çalışma arkadaşı, şimdi Etimkent A.Ş.'nin yönetim kurulunda.
  • Seyfi Gedik: Tunceli'den CHP belediye başkan adayı olmuş ama seçilememiş bir isim.
  • Bahadır Çağrı Kekevi: Tekirdağ Süleymanpaşa'da ikamet eden bir CHP ilçe yöneticisi.
  • Songül Bal: Tek Ankara'da ikamet eden kişi, CHP ilçe yöneticisi.


AK Partili Çağlar, bu isimlerin Ticari Sicil Gazetesi'nde yayınlandığını ve yetkilendirildiğini belirtti. Ayrıca, bu atamalara ne kadar ücret ödendiğini sormakla birlikte henüz bir cevap almadıklarını ifade etti: "Hani ‘Vatandaşın parasını vatandaşa harcayacağız' dediniz. Peki vatandaşın parasını harcayacağınız bu işle ilgili bu arkadaşlara ne kadar ücret ödüyorsunuz. Bu soruyu basın yoluyla sorduk. Cevabını bekliyoruz.”

Özel Kalem Ataması Tartışma Yarattı

Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in özel kalem müdürü olarak atanması da eleştirilerin hedefi oldu. Çağlar, bu atamanın CHP'nin liyakat söylemiyle çeliştiğini belirterek, “Liyakati ağızlarından düşürmeyen CHP'liler uygulamaya gelince maalesef ortada yoklar. Bir taraftan zaten daha önce gündeme gelen başkanın bir akrabasını koordinatör olarak atadığı haberleri var. ” dedi. 

Vatandaş Figüran Mı?

Vatandaşın, figüran yerine konulduğunu söyleyen Çağlar, Belediye Başkanı Beşikçioğlu'nun vatandaşın yerine kendi arkadaşlarını tercih ettiğini belirterek, “Başkan burada bir rol çizdi, ‘Bir senaryo yazacağız' dedi. Yazdığı senaryo da enteresan çıktı bizim açımızdan. ‘Biz geleceğiz ve senaryoyu birlikte yazacağız' dedi. Biz bunu vatandaşla birlikte yazacak gibi algılıyorduk ama vatandaş sadece figüranmış. Burada birlikte yazdıkları vatandaş değil de kendi arkadaş topluluğuymuş." ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Para eskrimci Hakan Akkaya yarı finalde

Para eskrimci Hakan Akkaya yarı finalde