21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Vedat Bilgin kimdir nereli? Vedat Bilgin hayatı ve kariyeri | Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Vedat Bilgin kimdir nereli? Vedat Bilgin hayatı ve kariyeri | Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı böylece Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi. Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Yeni bakanlığa getirilmesiyle birlikte Vedat Bilgin kimdir nereli, Vedat Bilgin kaç yaşında ve kariyeri merak ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vedat Bilgin kimdir nereli? Vedat Bilgin hayatı ve kariyeri | Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine atamaları ile ilgili ilk açıklamasını yaptı: "Vedat Bilgin'e başarılar diliyorum" İkiye ayrılan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kısmına Vedat Bilgin getirildi. Bu yeni görevlendirmenin ardından Vedat Bilgin kariyeri merak ediliyor.

Vedat Bilgin kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin atandı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitiren Bilgin, 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili. 

Vedat Bilgin kimdir?

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'ta tamamlayan Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda yüksek lisans çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamlayan Bilgin, York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde de bulundu.

26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Vedat Bilgin, evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabine'de 3 yeni bakan! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Kabine'de 3 yeni bakan! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama