21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Kartepe'de 2 berberin testi pozitif çıktı

Kartepe'de 2 berberin testi pozitif çıktı

Çeşitli illerde koronavirüs testi pozitif çıkan berber sayısı artıyor. Son olarak Kartepe'de 2 berberin daha koronavirüse yakalandığı belirtildi. Berberler tedavi için hastaneye kaldırılırken, müşterileri de karantina altına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kartepe'de 2 berberin testi pozitif çıktı

Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından berber ve kuaförlere geçen hafta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi sonuçları belli oldu. Çağdaş Kocaeli gazetesinde yer alan habere göre, ilçe genelinde hizmet veren 108 berberin 2’sinde koronavirüs testi pozitif çıktı, 36 bayan kuaföründe ise test sonucu pozitif çıkan yok.

Müşteriler de karantina altında
Hastaneye kaldırılan iki berberin tedavilerine başlanırken, dükkanları da kapatıldı. Koronavirüs testleri pozitif çıkan iki berberin açıldıkları süre içerisinde müşterisi olup tıraş ettiği kişilere de ulaşılıp test yapıldı. Bu kişiler de karantinaya alındı.

İlçe Sağlık Müdürü Arslan'dan uyarı
Konu hakkında açıklama yapan Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, “İlçemizde hizmet veren tüm berber, kuaför ve çalışanlarına geçtiğimiz hafta sonu koronavirüs testini yaptık. Zorunlu olarak yapılan bu uygulama ilk defa Kartepe’de yapıldı. Yapılan testler sonucu Kartepe’de hizmet veren iki berberde koronavirüs test sonucu pozitif, diğer berber ve kuaförlerimizin test sonuçları negatif çıktı. Ancak şu bilinmeli ki salgın hala devam etmekte, tehlike geçmiş değil, hala aramızda kol geziyor. Bu nedenle lütfen tedbiri elden bırakmayalım Hijyen kurallarına uyalım, sosyal mesafeye dikkat edelim” dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak gece gündüz demeden çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Dr. Arslan, “Bu salgın başladığı ilk günden itibaren hiçbir gevşeme yapmadan aynı ciddiyet ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçe genelinde berber, kuaför ve çalışanlarına yaptığımız koronavirüs testini imkanlarımız doğrultusunda riskli kişi ve bölgeler başta olmak üzere ilçe genelinde herkese yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
On binlerce yavru balık göllere bırakıldı

On binlerce yavru balık göllere bırakıldı