13 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AZ BULUTLU
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Orman yakan PKK ve susanlar

Orman yakan PKK ve susanlar

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orman yakan PKK ve susanlar

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yaz mevsiminde aşırı sıcakların doğaya etkisinden, bazı şuursuzların ihmallerinden ve terör örgütü PKK’nın kundaklamalarından dolayı ormanlarımız her yıl yanıyor, kül oluyor. Bu etkenler yüzünden her yıl binlerce hektarlık orman alanlarını kaybediyoruz. İçinde de binlerce havyan yanarak can veriyor.

Bu etkenler içindeki en büyük alçaklık ise terör örgütü PKK’nın Türk devletini meşgul etmek ve halkımızı sözde cezalandırmak için ormanları yakmasıdır.

Çünkü terör örgütü PKK’nın başındaki Murat Karayılan alçağı 2020 yılında PKK’lı teröristlere “...Öyleyse bu düşmana karşı sessiz kalmamalı, direnişe geçmeliyiz. Hiçbir genç çaresiz değildir. 2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir” talimatını vermişti. Terör örgütü PKK, sadece bu kundaklama işlerine bakan Ateşin Çocukları İnisiyatifi adı altında kendi içinde bir terör yapılanması kurdu. Ateşin Çocukları İnisiyatifi de kurulduğu günden bu yana yaktığı yahut yakmış gibi gösterdiği ormanların il ve ilçe listelerini yayınlıyor.  Son olarak Ege Bölgesinde çıkan yangınları üstlendiklerine dair teyit edilmemiş bilgiler yayıldı. Sayfalarında birçok il ve ilçede gerçekleştirdikleri kundaklama olayı var ama Ege bölgesinde çıkan yangınlarla ilgili bir açıklamalarına rastlamadım ama kamuoyuna yansımayan bir bilgiye denk geldim. Geçtiğimiz hafta Manisa/Alaşehir’de MHP MYK Üyesi Ali Uçak’a ait “Uçak Kardeşler” işletmesinde büyük bir yangın çıktı. Onu “14.08.2024 Tarihinde Manisa Alaşehir’de 1 üzüm işletme fabrikası kül edildi.” başlığıyla terör örgütü PKK’nın alt yapılanması olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi kundaklamayı üstlenmiş…

“Silahları çakmak ve kibrittir.” talimatıyla kundaklama eylemine girişen PKK’lı teröristlerin Allah korkusu, insan sevgisi, doğaya saygısı olmadığı için o işletmeden ve benzerlerinden ekmek yiyen binlerce insan, böyle terör eylemleriyle mağdur olmakta… Ormanları, sebze ve meyve fabrikalarını, tarlaları yakarak; halkın ihtiyaçlarına, ekonomisine, devletin hazinesine zarar veren terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla işbirliği ve ittifak yapan CHP, Ateşin Çocukları İnisiyatifi isimli terör yapısının kundaklama eylemlerine zerre bir eleştiri getirmiyor. CHP ve uzantısı partiler orman yangınlarında sürekli hükümeti suçluyor ama gözlerini kapattıkları bir durum var ki ortaklık yaptıkları DEM’in sahibi olan terör örgütü PKK, il/ilçe listesi yayınlayarak orman yakmalarını “cezalandırma” eylemi olarak sahipleniyor.

CHP öyle bir partidir ki, terör örgütü PKK ormanları yakarken, bunlar sadece insana değil, doğadaki tüm canlılara önem veren, sevgi besleyen Hacı Bektaş Veli’yi PKK’nın siyasi uzantılarıyla birlikte sözde anma programı düzenliyor. Akıl alacak gibi değil! CHP yapınca zaten akıl, mantık, vicdan aramak zaman kaybıdır.

Ormanlar yanıyor, oksijenimiz azalıyor, nefesimiz daralıyor…

Orman yakan terör örgütü mensupları yahut ihmallerle yakanlar her kim olursa olsun yasalarda yeni düzenlemeler yapılarak en ağır cezalarla cezalandırılmalıdır. En azından caydırıcı bir ceza önlemi ormanları korumak için alınmalıdır. Bundan önce yanan ormanları koruyamadık. Bari bundan sonra yakılmak istenen ormanları ve içindeki hayvanları koruyalım…

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 3 hafta önce
En güzel ve en iyi ceza vatandaşlıktan çıkarılıp Kuzey Irak güvenli sınırın ötesine gönderilmeleridir. Ülkemizde özellikle sosyal medya veya herhangi bir şekilde en küçük terör sempatisinde dahi bu ceza uygulanmalıdır. sayıları isterse milyon olsun. Ama hemen vazgeçeceklerdir. Bizim ülkemiz gibi değil oralar. Boşuna hapishaneleri işgal etmesinler.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Zekenskiy: “Ukrayna, Rusya'nın Kursk bölgesinde bin 250 kilometrekareden fazla alanı ele geçirdi”

Zekenskiy: “Ukrayna, Rusya'nın Kursk bölgesinde bin 250 kilometrekareden fazla alanı ele geçirdi”