14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Sosyal medya provokatörleri

Sosyal medya provokatörleri

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medya provokatörleri

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Sosyal medya yasası olarak bilinen kanun teklifine muhalefet karşı çıkmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda yasalaşmıştı. Sosyal medya yasasına göre uygulanacak içerik, “Sosyal medyada halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Failin, suçu gerçek kimliğini gizleyerek veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlemesi halinde söz konusu ceza yarı oranında artırılacak.” şeklinde tarif edilmişti. Bu yasanın sosyal medyadaki yalanlara, iftiralara, itibar suikastlerine karşı henüz bir caydırıcılık oluşturmadığı çok net anlaşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bengü Türk televizyon kanalında yayınlanan “PROVOKATÖRLER İFŞA OLDU” başlıklı ve “Milliyetçi Ülkücü Hareket’e yönelik kirli bir iftira daha çöktü. Sosyal medyada provokatörlük yaparak, MHP’yi kasıtlı olarak hedef gösterdiklerini itiraf eden hesaplar hakkında inceleme başlatıldı.” içeriğindeki haber bu durumu bir kez daha tescillemiştir.

Sosyal medyada provokatörlük yapanların kendi aralarındaki konuşmalarını yayınlayan Bengü Türk TV, bunların MHP ve Ülkü Ocaklarına yönelik nasıl tezgâhlar, kumpaslar kurduklarına dair bir gerçeği kamuoyuna taşıdı. Sosyal medyadaki birçok kullanıcı da bu provokatörlere tepki gösterdi.

MHP ve Ülkücü görünümlü sahte sayfalar açıp hangi kara propagandaları, yönlendirme yaptıklarını, hangi iftiraları attıklarını, hangi itibar suikastlerine giriştiklerini yıllardır ifade ediyoruz. Sol gruplar, PKK ve FETÖ bu işi ortaklaşa organize ediyor. Cumhur ittifakını parçalamak, AK Parti ve MHP’yi yıpratabilmek için sosyal medya üzerinden her yolu deniyorlar. Yalanda, iftirada asla sınır tanımıyorlar.

Sosyal medya yasası işte bu gibi provokatörleri cezalandırmak için çıkarılmışken henüz etkisini göstermediği, caydırıcılık oluşturmadığı sosyal medyadaki çöplüğe bakınca çok net anlaşılıyor.

Özellikle muhalefetin sosyal medyaya T.C kimliğiyle girilmesine yönelik önerilere neden cinnet geçirmiş gibi karşı çıktıkları her geçen gün daha net anlaşılıyor. Suç işleme eğilimin yoksa niçin açık kimliğin ve adresinle sosyal medyayı kullanmaya karşı çıkıyorsun?

Sosyal medyada provokatörlük yapanların büyük bir bölümü yurt dışından yayın yapıyor ama Türkiye içinde hücresel ağ kurdukları bir sisteme dahil oldukları alenen belli... Türkiye’de muhalefet cephesinde birleşenlere bakın, anında aynı refleksi gösteriyorlar, aynı kavramlarla propaganda yapıyorlar. Zaten CHP merkezli bir “ajanstan” bahsedilmişti. Hepsi de ne olursa olsun atacakları her adım için “Ajans belirleyecek” diyorlardı.

Sosyal medya provokatörlerine fırsat verilmemeli, çıkan sosyal medya yasasına göre belirlenen cezalar uygulanmalıdır.

Sosyal medya provokatörlerinin sistemi çökertilmedikçe yarınlarda Türk milletinin birliği, beraberliği büyük yara alacak çünkü tüm fitneler bu hedefe yönelik. Sosyal medya provokatörlerinin yayınlanan ses kayıtlarında, “kişilerin etnik kökenine dayalı kaos ve kargaşa yaratmaya çalıştıklarını” itiraf etmeleri işte bu tehlikenin ayak sesleridir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmit'te çöp döküm sahasındaki yangın söndürüldü

İzmit'te çöp döküm sahasındaki yangın söndürüldü