19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Futbol oynamadan formayla gelen tur

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Galatarsaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Darıca Gençlerbirliği maçı için kadroyu kurarken, uyum, diziliş, taktik gibi ayrıntılara girmemişti. Hastalıktan, sakatlıktan bir süredir oynayamayan aslarla, gelecekte oynama hayali kuran gençleri yan yana koyup sahaya sürmüştü.

Rakip Türkiye’nin en alt profesyonel liginde yer alıyordu. Her ne kadar son beş maçta yenilmemiş olsalar da, ‘rakip’ olamazdı. Maç başladığı zaman bu ortaya çıktı. Konuk takım hem Galatasaray korkusundan hem baskısından kalesinin önüne 10 kişilik duvar kurup, ötesini düşünmeden oynadı.

Kağıt üzerinde, iki atıp, bir sayacak Sarı Kırmızılılar, her pozisyonda, çok da düşünmeden, kaleyi gördüğü yerden kaleye doğru vurdu. En çok şutu da, bir şutu direkten dönen genç ve kendini kanıtlamak isteyen Ali Yavuz Kol denedi. Galatasaray, belli bir taktiği uygulamadan, usta ayaklarına rağmen futbol oynamadan, yalnızca forma ağırlığı ile rakip alanda etkili oldu. Sarı Kırmızılıların artısından değil, rakibin tek hatasından kaynaklanan penaltı gol olarak tabelaya yansıdı. Soyunma odasına geride giren 3’ncü lig temsilcisi, ikinci yarının başında oyunu kendi sahasının dışına taşıdı. Pozisyon buldu. Galatasaray’ı heyecanlandırdı. Buna karşın, Galatasaray, rakibinin katı savunmadan vazgeçmesini fırsata dönüştürecek ‘futbolu’ yine gösteremedi. Terim’in dokunuşları temposuzluğu, isteksizliği ve ‘bitse de gitsek’ anlayışını biraz değiştirdi. Sonuçta, skor beklenen gibi, futbol plansız ve keyifsizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *