Türkiye Yüzyılı belediyeciliği
Ülkemizde yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak ve seçim sonucunda büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.
31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi (merkez ilçe), 922 ilçe belediyesi ve 386 belde belediyesi için belediye başkanlığı için seçim yapıldı. Belediye başkanlarının dışında 20 bin 745 kişi belediye meclislerine ve bin 272 kişi de il genel meclislerine üye olarak seçildiler. Ayrıca yerel partisiz makam olarak görülen 50 bin 229 muhtar seçildi.
31 Mart'ta 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde de, 30'u büyükşehir, 51'i il, 922'si ilçe ve 390'ı belde olmak üzere ülkemizdeki 1393 belediye başkanı seçilecek. Bununla birlikte belediye meclislerine, il genel meclislerine üyeler ve muhtar seçimi yapılacak.
Seçimlere hazırlık bakımından Cumhur ittifakı siyasi etik ilkeleri çerçevesinde görüşmelere devam etmekte ve Türkiye Yüzyılı temel anlayışıyla tüm hazırlıklarını ivedilikle yapmaktadır. Seçime katılma hakkı olan diğer siyasi partilerin ise kafası karışık. Kazanmak için siyasi ahlak ve adaletten uzak tüm makyavelist yöntemleri denemekteler.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli cumartesi günü İl Başkanları Toplantısı sonrası yapmış oldukları açıklamasında, MHP’nin neden Cumhur İttifakı ile seçimlere girdiğini, ittifak içerisinde seçimlerde izlenilen yolun, yapılan görüşmelerin, gelinen noktanın neler olduğu ve MHP teşkilatının bu süreci nasıl yönetmeleri gerektiği ile ilgili kafalarda soru bırakmayacak netlikte açıklamalarda bulundu.
İlk olarak yapılacak seçimlerin önemini vurguladı: 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına ivme verecek demokratik bir sınır hattıdır. Yerel yönetimleri almak, Türkiye’nin üzerine düşen zillet lekesini kazıyarak çıkarmak Türk Devrine, Türkiye Yüzyılına, uyanan tarih ve milli şuura müstesna bir hizmet etmektir.
İkinci olarak neden Cumhur İttifakı ile seçime girildiğine açıklık getirdi: Cumhur İttifakı olarak Türk ve Türkiye Yüzyılının tecellisine odaklandık. Büyük resme kafa yoruyor, kabuğa değil öze bakıyor, tek tek ağaçtan ziyade ormanın bütününe odaklanıyoruz. Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutabakata varmış, yola koyulmuştur. Bu noktada ülkemiz ve geleceğimiz adına her türlü özveriyi karşılık beklemeksizin göstermekteyiz.
Üçüncü olarak AK Parti ile sürecin nasıl yönetildiğine açıklık getirdi: AK Parti’yle çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır. İttifakımız üç belediye fazla, beş belediye az almanın çok ötesindedir. Mesele hangi belediye başkanlıklarının partimizin uhdesinde olmasından daha çok Cumhur İttifakı olarak neyi, nasıl, nereye kadar başaracağımızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında basit siyasi hesap yapacak, çetele tutacak, sen onu aldın, ben bunu aldım, sen çok aldın, ben az aldım diyecek, bulanık suda balık avlayacak ne tıynetimiz ne de merakımız vardır.
Dördüncü olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin süreci yönetmekle ile ilgili duruşunu vurguladı: Milliyetçi Hareket Partisinin ittifakla ilgili tutum ve duruşu ilkesel ve Türkiye’miz içindir. MHP verdiği sözleri, üstüne düşen sorumlulukları harfiyen yerine getirecektir. Biz ne söz verdiysek tutarız.
Beşinci olarak teşkilatların seçimle ilgili neler yapmaları gerektiğini vurguladı: Bize düşen görev çok çalışmaktır. Siyasi gayemiz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin çatısını örmek, gelecek nesillere huzurlu, istikrarlı, güvenli, gelişmiş, temel sorunlarını köklü çözümlerle buluşturmuş bir ülkeyi miras bırakmaktır. Milleti ve ülkesinin varlığı için candan, yardan ve yarınlardan vazgeçmeye yeminli olan Milliyetçi-Ülkücü Hareket için esas amaç kazanacağı belediye sayısından daha fazla Türkiye’nin ve Türk milletinin ebedi saadet ve selametidir. Davanın omuzuna basan değil, davayı omuzlayan; davaya yük olan değil, yükü kaldıran, nefsine yenilen değil, yeri geldiğinde nefsini ayağının altına alan, çıkarlarının bekçiliğine soyunan değil, vatanın bekçiliğini şeref sayan, fitne, dedikodu, gıybet ve iftiralara tenezzül ve teşebbüs eden değil, özüyle, sözüyle, öz değerleriyle, özgüveniyle Müslüman Türk’ün timsali olan bir teşkilat yapısı ve buna can veren dava insanı varlığıyla biliniz ki, sadece içimizdeki hainlere değil yedi düvele meydan okumamız mukadderdir. Bunun için bize düşen görev çok çalışmaktır. Çünkü Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz.
Sonuç olarak Türkiye Yüzyılı Belediyeciliğinin Cumhur İttifakıyla başarılacağı vurgulandı: Biz hizmetkarız, biz millet sevdalısıyız, biz vatanın serdengeçtileriyiz, biz Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’yız. Ayırmadan, ayrışmadan, Türkiye için canla başla çalışacağız. Birliğin gücüyle, herkes için, herkese göre belediye diyeceğiz. Genelden yerele birliği, ülkede yönetimde dirliği birliğin gücüyle başaracağız. İstikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle umutlu geleceğe, Türkiye Yüzyılına muhakkak ulaşacağız. Devir artık Türk Devri’dir.
Biz Türlerin tarih sahnesinde her daim varoluşumuzu, milli duruş içerisinde “siyaset” ve “etik/ahlak” ilişkisini en iyi şekilde ortaya koyarak başardığımızı söyleyebiliriz. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı da tam budur ve üniversitelerde okutulacak ders niteliğindedir.