19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Aile, küçük devlettir

Aile, küçük devlettir

YAYINLAMA:

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (MHP KAÇEP) sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından “Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke Türkiye” vizyonu çerçevesinde Türk aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması amacıyla MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin himayelerinde 14-15 Eylül tarihleri arasında “Aile Kurumu Çalıştayı 2024” düzenlenecek. 

Çalıştayda, günümüzde Türk aile yapısını etkilediği değerlendirilen; “toplumsal ve ekonomik değişimlerin getirdiği riskler ve aile”, “küresel tehditler karşısında aile”, “dijital bağımlılık, madde bağımlılığı ve aile”, “bireyselleşme ve modernleşmenin demografik ve sosyolojik etkileri”, “ekonomi ve aile”, “eğitim, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri ve aile”, “sağlık, spor ve aile”, “din ve aile”, “sosyal hizmetler ve aile”, “çevre, iklim değişikliği ve aile”, “anayasal güvence, hukuk ve aile” ve “kültür medeniyet ve aile” temalarından oluşan oniki konu masaya yatırılacak. Akademisyenler, siyasetçiler, STK temsilcileri ve uzmanların katılacağı çalıştayda katılımcılar, aile dinamikleri, mevcut sorunlar, gelecekteki risk ve tehditleri ele alacak ve bilimsel öneriler geliştirecek. 

Böylece çalıştay sonuçlarının MHP’nin kırmızı çizgilerinden biri olan aile odaklı politikalarına bilimsel bir temelde katkı sağlaması bekleniyor.

Günümüzde her türlü yoldan çıkarma faaliyetlerine, sapkın ve hastalıklı görüş, tutum ve davranışlara rağmen aile, dünyanın her yerinde toplumun en temel yapı taşı olarak görülür ve korunur. Çünkü aile korunamazsa millet de korunamaz, vatan da, devlet de. 

Türk toplumunda aile diğer toplumlardan daha önemli görülür. Öyle ki, aile kurulurken, düğün toyu gerçekleştirilirken yeni kurulan aile evine bayrak asılır. Bunun anlamı, devletin en küçük yapı taşı olan ailenin kurulduğunun ilanıdır. 

Kadim Türk kültüründe aile, küçük devlettir. Aile ile devletin kaderi özdeşleşmiş, bir ve beraber görülmüştür.  Bu bakımdan Türk töresinde aile de devlet gibi iç ve dış tehdit ve tehlikelerden korunur, korunmalıdır.

Türk-İslam kültüründe aile, iki cihan saadetinin özü, eşsiz bir hazine ve Türk toplumunun temelidir. Çünkü dil ailede şekillenir. Vatan, millet, devlet ve bayrak sevdası ailede kazanılır. Din, ahlak, saygı ve sevgi ailede yerleşir. Görgü kuralları ailede içselleştirilir. Kişilik ailede oluşur. Kısaca, insanını insan yapan değerler önce ailede yaşanarak öğretilir ve öğrenilir. 

Güçlü devletler ve güçlü milletler, güçlü ailelerden oluşur. Aile, Türk kültüründe devletin taşıyıcı sütunu ve milletin mayasıdır. Bu nedenle devletin taşıyıcı sütunu aile çözülürse devlet ayakta kalamaz. Milletin mayası aile, sapkın görüş, tutum ve davranışlara karşı korunamazsa millet olma özelliğini yitirir.

Milletin ve devletin korunması ancak istikbalimiz olan aile kurumunun korunmasıyla mümkün olacaktır. Bu nedenle sorumlu siyasetin önemli görevlerinin başında Türk milletinin varlık sebebi olan aile kurumunu korumak, aile değerlerini daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde sonraki nesillere aktarmak olmalıdır.

Bu noktada, Türkiye’nin, Türk dünyasının ve Turan ülküsünün ümidi, Türkiye ve Türk milletinin son kalesi, şanlı Türk tarihinin emaneti, kökü mazide olan MHP’nin Türk aile kurumu korunmadan ve yaşatılmadan, ne devlet ne millet yaşatılabilir ne de Türk Yüzyılı ve Lider Ülke Türkiye hedefine ulaşılabilir anlayışı ile yapmış olduğu çalışmalar sorumlu siyasetin bir sonucudur. 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 hafta önce
Çok kıymetli bir konuda yazılmış bir yazı. Hocama teşekkür ederim , ayrıca aile kurumu çalıştayı da çok önemli bir çalışma. Şimdiden hayırlı olsun.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA