24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Bilim Teknoloji Facebook, X ve YouTube erişim engeli ne zaman kalkacak? (23 Ekim 2024)

Facebook, X ve YouTube erişim engeli ne zaman kalkacak? (23 Ekim 2024)

Türkiye'de YouTube, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarına erişimde sorunlar yaşanıyor. Erişim kısıtlamaları, Ankara'daki terör saldırısının ardından getirildi. Peki Facebook, X ve Youtube’deki erişim engeli ne zaman kalkacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Facebook, X ve YouTube erişim engeli ne zaman kalkacak? (23 Ekim 2024)

23 Ekim 2024 itibarıyla Türkiye genelinde YouTube, X (Twitter), ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına erişimde zorluklar yaşanıyor. Kullanıcılar, "YouTube’a neden girilemiyor?" ve "Facebook ve X’e erişim engeli mi var?" sorularının yanıtlarını arıyor. Peki, bu erişim engeli ne zaman sona erecek? İşte konuya dair son gelişmeler...

Türkiye'de YouTube, X ve Facebook'a Erişim Sorunları

23 Ekim 2024 akşam saatlerinden itibaren, sosyal medya kullanıcıları YouTube, Instagram, X ve Facebook'a erişimde sorunlar yaşıyor. Türkiye genelinde bu platformlara ulaşmak isteyenler çeşitli erişim sıkıntılarıyla karşı karşıya. Yaşanan erişim sorunlarının, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'daki tesisine yapılan terör saldırısının ardından getirilen yayın yasağıyla bağlantılı olduğu ifade ediliyor.

Erişim Engeli Neden Getirildi?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, erişim kısıtlamalarının yasal bir çerçevede uygulandığını belirtti. Şahin, özellikle teyit edilmemiş bilgilerin sosyal medyada hızla yayılmasının toplumda yanlış anlamalara yol açabileceğini ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Bu nedenle, mahkeme kararı doğrultusunda sosyal medya platformlarına geçici erişim engeli getirildi.

Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Sosyal medya erişim engelinin ne zaman sona ereceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yayın yasağının süresi ve erişim kısıtlamalarının ne zaman kaldırılacağıyla ilgili olarak yetkililerden gelecek duyurular bekleniyor. Kullanıcılar ise, sosyal medya platformlarına tam erişimin sağlanacağı tarihi merakla takip ediyor.

Yorumlar
ı 1 saat önce
bencede
BEĞENME
0
CEVAPLA
MHP'li İsmail Özdemir: Türk’ün gücünü göreceksiniz

MHP'li İsmail Özdemir: Türk’ün gücünü göreceksiniz