23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP’li Ersoy: Para için bebek öldürenler en ağır şekilde cezalandırılmalı

MHP’li Ersoy: Para için bebek öldürenler en ağır şekilde cezalandırılmalı

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM'de yenidoğan bebek çetesi hakkında konuşarak bu canilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Ersoy: Para için bebek öldürenler en ağır şekilde cezalandırılmalı
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM'de yenidoğan bebek çetesi hakkındaki araştırma önergeleri üzerine yaptığı konuşmada, kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddet olaylarının yarattığı vicdani sorumluluğun etkilerinin hala devam ettiğini belirtti ve bu çetelerin insanlık dışı eylemlerine dikkat çekti.

"Yenidoğan Ünitelerindeki Bebek Katliamı Toplumsal Bir Yara"

Ersoy, konuşmasında şunları kaydetti:
"Son günlerde kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddet olaylarının vicdani sorumluluğunu henüz atlatamamışken ne yazık ki yenidoğan ünitelerindeki bebek katliamı toplumsal bir yara olarak gündemimize girdi. Özellikle pandemi döneminde ve deprem bölgesinde doktorların ve sağlık çalışanlarının kendi hayatlarını tehlikeye atarak hastalarını sahiplenmesini büyük bir minnetle izledik. Bu kutsal görevi büyük bir özveriyle yerine getirdiklerine tanık olduk. Böyle bir gururu yaşarken bazı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde yapılan bebek katliamı tarihin en acımasız insanlık dramlarından biri olarak yerini aldı."

"Para İçin Bebeklerin Ölümüne Neden Olan Katil Çetesi"

Ersoy, bebekleri sadece para için yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan çeteyi lanetledi:
"Sadece para için yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutup ölümlerine neden olan bu katil çetesi toplumumuza ve sağlık camiasının onuruna büyük zarar vermişlerdir. Bu canileri tüm benliğimle lanetliyorum."

Prematüre Doğum Oranları ve Bebeklerin Durumu

Ersoy, Türkiye'deki prematüre doğum oranlarına değinerek, bu bebeklerin hayata erken başladığını ve bakım süreçlerinin zorlu olduğunu belirtti:

"Her yıl dünyada 15 milyon bebek zamanından önce yani prematüre doğuyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülkemizde 2023 yılı doğum sayısı 958 bin 408’dir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü son verilerine göre Türkiye'deki prematüre doğum oranı yıllık 12,9'dur. Bu da ortalama her 10 bebekten 1’inin hayata erken başladığı anlamına geliyor. En riskli grup olan doğum ağırlığı 32 hafta altında doğan bebek sayısı ise geçen yıl için 14.400 olarak bildirilmiştir."

Yenidoğan Bebeklerin İzlenmesi ve Takibi

Prematüre doğum yapan bebeklerin izlenmesi gerektiğine de dikkat çeken Ersoy, şunları dile getirdi:
"Prematüre bebekler, anne karnında geçirmeleri gereken zamanı tamamlayamadan, henüz olgunlaşmamış bedenleriyle doğan bebeklerdir. Bu nedenle hayata bir adım geriden başlarlar. Bakımları zordur ve pahalıdır çünkü yüksek teknoloji gerektirir. Prematüre doğum tek bir nedene bağlı değildir. En sık karşılaşılan nedenlerden biri enfeksiyondur."

Erken Doğum Nedenleri

Ersoy, erken doğumun birçok sebebi olduğuna dikkat çekerek, “Anne gebeyken geçirdiği idrar yolu enfeksiyonları, su kesesinin zamanından önce açılması ve enfeksiyonlar gibi durumlar erken doğuma yol açabiliyor” dedi. Ayrıca, annenin astım, diyabet ve kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklarının da bu duruma neden olabileceğini belirtti. 

Solunum Güçlüğü Sendromu

Erken doğan bebeklerin karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından birinin solunum güçlüğü sendromu olduğunu ifade eden Ersoy, “Bebek ne kadar erken doğmuşsa, bu sendromun riski de o kadar fazla” dedi. Prematüre bebeklerin uzman neonatologlar tarafından yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Yenidoğan Bebekler Uzun Süre Takip Edilmeli"

Ersoy, yenidoğan bebeklerin uzun süre takip edilmesi gerektiğini belirtti: "Zamanından önce doğan bu bebekler, uzun dönem ve birçok disiplinle birlikte takip edilmelidir. Yenidoğan uzmanının koordinasyonu eşliğinde gelişimsel pediatri, çocuk nörolojisi, gerektiği durumlarda kardiyoloji, endokrin, fizik tedavi, ortopedi gibi bölümlerin izlenimi gerekir. Ayrıca, aşılarının da zamanında yapılması çok önemlidir."

"Bu Çete En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı"

Ersoy, bebek katliamına sebep olan çetenin cezalandırılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu insanlık düşmanı, merhametsizler gün ışığı bile görmemelidir. Sadece para için bebek öldürebilecek kadar gözü dönmüş bu aşağılık caniler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Yaşadığımız insanlık dışı, acımasız bu olayın bir daha tekrar edilmemesi için yapılması gerekenlerin araştırılması için kurulacak komisyonu desteklediğimizi belirtiyor, gazi meclisimizi saygıyla selamlıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İddianame kabul edildi! Narin cinayetinde ilk duruşma 7 Kasım

İddianame kabul edildi! Narin cinayetinde ilk duruşma 7 Kasım