19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Gelişe değil gidişe bakılır

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Kulüpler Birliği MHK’nın yeniden yapılandırılması üzerinde çalışma yaparken ve yeni kurul için Mustafa Çulcu adı üzerinde birleşmişken, TFF den gelen sürpriz MHK ataması şaşkınlık yarattı.

Özünde çok iyi bir insan olan ve benim de yöneticiliğini yaptığım, hakemliğine katkı sağladığım, çok severek değer verdiğim, sevgili Ferhat Gündoğdu kardeşim ve ekibine başarılar diliyorum.

Ateşten gömlek giymiş olduklarının da farkındadırlar inşallah. MHK’da görev yapmaktan çok, görevi bıraktıktan sonra hangi sıfatla hatırlanmak daha önemlidir.

-Baskılar karşısında dik durabilen, hakemlerine sahada yapmış oldukları hatalardan dolayı kalkan olabilen,

-Saha dışı hatalı davranış ve ilişkilerden dolayı hakemleri affetmeyen, bu tür ilişki ve davranışlara müsaade etmeyen,

-Türk hakemliğindeki en büyük kangren olan “bölgecilik”, “adamcılık” ve “torpil” konularında müsamahakar davranmayan, asla taviz vermeyen,

-TFF yönetimi ile iyi ilişkiler içerisinde olacağım derken, kontrolü elden kaçırmayan,

-TFF içerisinden, kurula yardımcı olmak isteyenlerin, sınırlarını aşmalarını engelleyebilen,

- Hakem camiası içerisindeki, sevgi saygı ve kenetlenmişlik ortamını yeniden yaratabilen,

- Özellikle atamalarda, baskı altında kalmadan, başkalarına danışmadan, kimsenin yardımcı olmasına müsaade etmeden, macera aramadan, hak edene hak ettiği görevlendirmeyi yaparak adalet terazisinden şaşmayan bir MHK, bu camianın en büyük özlemidir.

Hakem hataları dün de vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Ama yukarıda saydığımız özelliklere sahip bir MHK varsa, hakem hatalarında da en kısa zamanda büyük azalma olacaktır.

Umarım yeni MHK, kendilerinden son derece umutsuz olan futbol ailesini şaşırtır. Bir söz vardır “İnsanın gerçek gücü sıçrayışta değil, sarsılmaz duruşundadır.” Ferhat Gündoğdu da, beklentilerin dışında bir sıçrayışla bu göreve geldi. Onun esas gücünü ise “duruşunda” göreceğiz.

Not: Birlikte uzun yıllar mesai yaptığımız, TFF eski hakem işleri müdür yardımcısı, Mustafa Çınar ağabeyime Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *