19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Devlet Bahçeli’nin notları

YAYINLAMA:
Devlet Bahçeli’nin notları

Partisinin haftalık olağan TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının tamamını geçen hafta olduğu gibi yine deprem felaketine ayırdı. Muhtemel depremlerle ilgili atılması gereken adımları değerlendiren MHP Lideri, İstanbul’a özel parantez açtı ve acilen dönüştürülmesi gereken binalar için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin yaralarının sarılması için gösterilen yardımlaşma ve dayanışma duygusundan övgüyle bahseden MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu süreçte fırsattan istifade etmeye çalışanları da not ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu neden rahatsız oldu?

Deprem felaketi üzerinden kaos arayışına giren, yalan haber yayan ve siyasi yamyamlığa heves edenlerin insanlığının tartışmaya açık olduğunu söyleyen MHP Lideri, müşterek acılara topluca göğüs gerildiği bir dönemde fiyat etiketlerini kabartanların, kiraları artıranların, kasasını doldurmak için harekete geçenlerin bu milletin bir ferdi olamayacağını ifade etti ve menfaat arayışında olanların tek tek not edildiğini belirtti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, not aldığı isimleri söylemedi ancak bu sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sobeledi. Alelacele Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, rahatsızlığını “Defter tutmayı, not etmeyi bırakın” sözleriyle gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu, fırsattan istifade kaos arayanların not edilmesi mi, kira ve etiketlere fahiş artış yapanların not edilmesi mi yoksa siyasi simsarların not edilmesi mi rahatsız etti?

6,7 milyon riskli yapı acilen dönüştürülmeli

Depremle mücadele kapsamında 17 Ağustos 1999 Gölcük felaketinin milat olduğunu söyleyen MHP Lideri, yıkıcı depremin etkilerinden sonra 2004 yılı Ekim ayı ile birlikte afetle mücadele kapsamında çalışmaların yapıldığını ifade etti. 2021 yılı “Yeni Kentsel Dönüşüm Vizyonu”na göre Türkiye genelinde 6,7 milyon riskli yapı tespit edildiğini ve dönüşümün acilen yapılması gerektiğini belirtti. Depremlerden kaçışın olmadığını, işin özünde ise ilgili yönetmeliklere uygun, dayanıklı bina yapmaktan başka bir seçeneğin olmadığını vurguladı. İnsan hatalı kaynakları sıfırlamanın şart olduğunu ve etkin bir denetim mekanizmasıyla hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini ifade etti.

İstanbul için derhâl harekete geçilmeli

Konuşmasında İstanbul’a özel bir parantez açan MHP Lideri Bahçeli, İstanbul’un mevcut yapı stokunun yüzde 70’inin 1999 öncesi yapıldığına dikkat çekti ve derhâl harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Muhtemel depremlere hazırlıklı olmak gerektiğini ve bu süreçte güç birliği yapılmasının önemine işaret etti. Kaybedecek zamanın olmadığını belirten MHP Lideri, “Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye’mize sahip çıkarız” dedi.

Büyük millet duruşu

Tarihin kaydettiği en ağır doğal afetlerden birisine karşı büyük bir dayanışma ve yardımlaşma sergileyen aziz milletimizle övündüğünü belirten MHP Lideri, pek çok ülke ve uluslararası kuruluşun gösterdiği yakın alaka ve yardımseverliği şükranla karşıladığını ifade etti. 15 Şubat akşamı Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’de faaliyet gösteren TV ve radyoların ortak yayını ile hayata geçen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında 7 saat gibi kısa bir sürede toplanan bağışın önemine değindi. Milli Mücadele yıllarından bu yana Türk milletinin bazı münferit felaket dönemlerinin haricinde, hiç bu kadar kendiliğinden ve eş zamanlı organize olmadığını söyleyen MHP Lideri, “Bu duruş, büyük bir millet duruşudur” dedi.

Aramızdaki ayrık otları

Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun her geçen gün artmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten MHP Lideri, “Esasen bunlar aramızdaki ayrık otlarıdır” ifadelerini kullandı. Bir kısım medya organı, sivil toplum örgütleri, yarım aydınlar, kiralık kalemler, kötürüm yorumcular, felaketten nemalanma kuyruğuna giren siyasi bozguncuların bu dönemde bile insani ve vicdani duyarlılık göstermediğini söyledi. Bazı gazetelerin bu süreçte attığı manşetlerden örnekler veren MHP Lideri, “Acımızı, anımızı, adımızı ve ağıdımızı bilmeyenlerle ortak bir geleceği nasıl paylaşacağız? İktidarın kaybetmesi uğruna, vatanın ve milletin kaybetmesine oynayanlarla nasıl bir arada yaşayacağız?” sorularını yöneltti.

Yere batsın sizin siyasetiniz

6’lı masanın 18 Şubat tarihindeki ikinci tur altıncı toplantısı sonrası yapılan ortak açıklamayı eleştiren MHP Lideri, açıklamanın her satırına kindarlığın izlerinin, devlet ve millet karşıtlığının nüfuz ettiğini söyledi. Asıl maksadın ortak açıklamanın sonuna iliştirdikleri ve acil ihtiyaç olarak gördükleri iktidar değişikliği sözleri olduğunu belirti. Bu sözlere tepkisini, “Sizde hiç mi Allah korkusu kalmadı, hiç mi depremzede insanlarımızdan utanmıyorsunuz?” sözleriyle gösteren MHP Lideri, “Yere batsın sizin siyasetiniz, kahrolsun sizin zillet anlayışınız” dedi. Acılarımızın tam ortasında seçimlerle ilgili polemik yapan ve tarih çetelesi tutanlara ise seçim sandığını işaret ederek, “Türk milleti sizin boyun ölçünüzü, kaç gram ettiğinizi yakında sandığa gömerek ilan edecektir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *