19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Milletin terazisi hassastır

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Milletin terazisi hassastır

Seçim günü yaşayacakları hüsranın müsebbiplerini daha şimdiden parmakla göstermeye başladılar. Yavuz Ağıralioğlu gibi düşünen İP’liler 72 saatlik tornistanın faturasını Meral Akşener’e, Akşener yenilginin faturasını Kemal Kılıçdaroğlu’na, Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce’ye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu sebepten dolayı 6 parti birbirinin içine gizlenerek suçlarını örtbas etmeye çalışıyor.

Seçim öncesi ahkâm kesen, oylarının yüzde 10’u aştığını iddia eden Deva ve Gelecek Partileri ağır yenilginin sonuçlarından kurtulmak için CHP’nin listelerini deliyor, teraziye çıkmaktan korktuklarını ilan ediyorlar. Saadet Partisinin üçlü ittifak teklifini de bu yüzden kabul etmiyorlar. Meral Akşener de partisine ve 6’lı masaya yaşattığı 3-6 Mart krizinin ağır sonuçlarından kurtulmak için CHP ile ortak liste arayışına giriyor. Zarardan kar etmenin yollarını arıyor...

Kıran kırana bir liste yarışıyla hem partilerine gönül veren milletvekili aday adaylarını hem de seçmenleri kandırabileceklerini zannediyorlar. Kapalı kapılar ardında hazırladıkları listelerle yangından kaçıracakları on malın hesabını yapıyorlar.

CHP’nin içine gizlenen Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti sahip oldukları oylardan daha fazla akam alabilmek için kılı kırk yarıyor. Ayrı ayrı seçime girdikleri halde bir milletvekili daha çıkaramayacak partiler parmakla milletvekili hesabı yapıyor. 4’ünü toplasan yüzde 4 etmeyecek partiler 3’er 5’er milletvekili almak içi CHP’yi sıkıştırıyor. Kemal Kılıçdaroğlu da siyasi hayatının sonuna doğru giderken yakaladığı adaylık fırsatının şehvetiyle bol keseden dağıtıyor. Seçim sonrası yüzleşeceği “ağır tablonun hesabını ne de olsa Muharrem İnce’ye çıkarırım” diye düşünüyor. CHP seçmeni doğal olarak, “Yüzde 0,5’lik partilere Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, bakanlık ve milletvekilliği dağıtmak için mi 13 kere toplandınız?” diye soruyor. Turpun büyüğü ise 15 Mayıs’ta çıkmak üzere heybede bekliyor. CHP’nin oylarının nereye gittiği sorusuna şimdiden bir kılıf aranıyor.

Kan uyuşmazlığı yaşayan 6 parti ortak liste yaparak oylarını üst üste toplayabileceklerini zannediyor. Dokuları uyuşmadığı halde organ nakli gerçekleştiriyor. 1 adet elma ile 1 adet armudu toplayarak 2 adet muz elde etmeyi düşünüyor. Birbirilerinin içine kaçan 6 parti milletin hassas terazisinden kaçabileceğini umuyor... İP’te başlayan liste savaşları da gerçekler yüzleşmeleri için fırsat doğuruyor. Akşener’in Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray yine başa döndüklerini söylüyor. İP’in baraj altına düştüğünü söyleyip, Kılıçdaroğlu için çalışacağını vurguluyor. CHP’den transfer edilen Aytun Çıray aslına rücu ediyor.

Bu yaşananlar bize hiç de yabancı gelmiyor. Seçim sonrası CHP ve İP’te değişim rüzgârının eseceğini, yenilgi yenilgi büyüyenlerin emekliye ayrılacağını, Kılıçdaroğlu’nun yarım kalan Avrupa gezisini tamamlamak için bavulunu sırtlanacağını gösteriyor. İrili ufaklı partilerin tarihe karışacağını, AK Parti ve MHP’den oy tırtıklamak için ortalığa düşenlerin bir yaprak gibi savrulduğunu yakın bir zamanda yaşıyor olacağız. Siyaset üzerindeki ölü toprağının atıldığına ve yeni bir sürecin kapısının aralandığına şahitlik edeceğiz. Türkiye Yüzyılı ve Türk asrı işte o zaman muradına ermiş olacak...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *