19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Gökyüzünün hükümdarı

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Gökyüzünün hükümdarı

5. nesil Milli Muharip Uçak’ımız KAAN gökyüzüyle buluştu. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bu eşsiz savaş uçağının isim babasının MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli olduğunu açıkladı. Üstün özellikleriyle dünya çeperine meydan okuyan yerli savaş uçağımız göğsümüzü kabarttı. Savunma sanayiindeki dışa bağımlılığımız hamdolsun yüzde 80 azaldı.

Merhum Şakir Zümre’nin, Vecihi Hürkuş’un, Selahattin Reşit Alan’ın ve Nuri Killigil’in yarım kalan öyküsü nihayete ulaştı. Türkiye, 170 ülkeye savunma sanayii ürünleri ihraç eder bir konumuna geldi. Bir kez daha dost sevindi, düşman üzüldü. Cumhuriyetimizin 100. yılı yerli ve milli üretimlerle taçlandı.

Her ne kadar 7’li koalisyondan müteşekkil muhalefetimiz karın ağrısı çekse de, Türkiye’nin hızlı yükselişi tüm dünyanın da gündemine oturdu. Son bir ayda ardı ardına verilen müjdeler kimilerinin keyfini fena hâlde kaçırdı. Bunun için TCG Anadolu savaş gemisinin hurdaya çıkacağından, Karadeniz doğal gazının Putin’in kıyağı olduğundan, yerli otomobilimiz Togg’un başka bir ülkede üretilip bakanların seçim gezisinde kullanması için getirildiğinden gibi alçakça küçümsemelere başvurdular.

Hayalleri ve umutları iki koltuk, bir makam, üç ihaleden öteye geçmeyenlerin yerli ve milli üretimlere sahip çıkması elbette abesle iştigal olurdu. Türkiye’nin 2023’e yetiştirilmek üzere sadece savunma sanayiinin arka planında çok hummalı bir çalışma vardı. Sırf Cumhuriyet’in 100. yılına yetişsin diye gecesini gündüzüne katan mühendislerimiz âdeta çığır açtı.

***

Bugüne kadar;

hücum köprüsü Samur, ATAK-1, ATAK-2, T-70 genel maksat helikopteri, Gökbey, Hürkuş, Hürjet, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı TİHA, Bayraktar DİHA, Bayraktar Kemankeş mini akıllı seyir füzesi, Baykar Cezeri, karadan havaya Hisar hava savunma sistemi, uçaksavarlar ve Altay tankı üretildi.

Turna, Keklik, ANKA-1, ANKA-2, ANKA-3, Bayraktar İHA, Malazgirt Mini VTOL isimli insansız hava araçları göreve başladı.

Tayfun füzesi, TCG Anadolu savaş gemisi, Tip 209 denizaltı, Milgem karakol ve denizaltı karşıtı harp gemisi, mayın tespit gemisi, yeni tip karakol botu, sahil güvenlik botları, tank çıkarma gemisi, polis tekneleri, insansız deniz aracı, destek gemileri, gemi inşaat malzemeleri ve alt sistemler Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.

Kirpi, Kobra, Akrep, Otokar Yavuz, Pars, Ejder Yalçın tekerlekli zırhlı araçlarının yanında kurtarma, gözetleme ve tıbbi tahliye zırhlı paletli araçlar ile 4x4 ve 6x6 BMC taktik araçları Kara Kuvvetlerinin envanterine girdi.

Mavi Vatan’da görev yapmak üzere; Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han’dan oluşan dört adet sondaj gemisi ile Barbaros Hayreddin Paşa ve MTA Oruç Reis adında da iki sismik araştırma gemisi ülkemize kazandırıldı.

Topçu roketleri, obüsler, havanlar, çok sayıda uluslararası standartların üzerinde küçük silah ve tabancalar, hafif makineli tüfekler, saldırı tüfekleri, MG3 makineli tüfek, pompalı tüfekler, yarı otomatik av tüfeği, Tufan keskin nişancı tüfeği, el bombası fırlatıcıları ve roketatar RPG silah sanayiindeki yerini aldı.

Elektronik savaş sistemleri bünyesinde “elektronik harp kendini koruma sistemi”,  elektronik zekâ ve istihbarat karşıtı ürünler, karıştırıcı, jammer, saldırı tespit ve önleme yazılım ve donanımı, deniz platformu radarı, elektronik harp destek sistemleri, zırhlı taktik yönlendirme bulma sistemi, mikrodalga ve profil radar simülatörü yazılımı yerli olarak kullanılmaya başlandı.

Sensörler, hava savunma radarı, mobil su altı gözetleme sistemi, termal kameralar, termal silah dürbünleri, havadan termal görüntüleme ve hedefleme sistemleri, gece görüş gözlüğü ve yüzlerce destekleyici ürün tamamen yerli ve milli hâle geldi.

Her şeyden önemlisi yerli yazılımlar hayata geçti.

***

Bu yazdıklarımın eksiği yok fazlası var. Bunları sıralamamın da özel bir nedeni var…

Savunma sanayii yatırımlarına karşı çıkan, özel şirketlerin katkısını istemeyen 7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hepsini tek tek okusun ve görsün diye...

Bırakın bunları üretmeyi, bırakın oyuncak maketlerini yapmayı…

Mukavvadan karton maketlerini bile yapamazlar!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *