19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

100 il, 1000 ilçe

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
100 il, 1000 ilçe

28. dönem yasama yılının ilk TBMM Grup Toplantısı’nı gerçekleştiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iki seçimden de güçlenerek çıktığını ifade etti ve yeni sistemde hükümetin bizzat millet olduğunu belirtti. MHP’nin maruz kaldığı saldırıları da tarihe not düşmek istediğini belirten MHP Lideri, seçimlerden başarılı ve saygın bir sonuç alındığını dile getirdi. Yeni yasama yılından beklentilerine değinen MHP Lideri, anayasa çağrısını yineledi ve 100 il, 1000 ilçe ile idari yapısıyla daha güçlü bir Türkiye’nin inşasına vurgu yaptı.

Aşı tuttu

TBMM grup konuşmasına milletvekili yemininin anlam ve önemine değinerek başlayan MHP Lideri, yemine sadakat temennisinde bulundu. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ikinci tur cumhurbaşkanı seçiminin, altıncı gününde yeni kabinenin göreve başlamasının kökleşen siyasi istikrarın somut bir yansıması olduğunu söyledi. Türkiye’nin siyasi kriz yıllarını geride bıraktığını belirtti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin geride kalan iki seçimden de güçlenerek çıktığını ifade etti. MHP Lideri Bahçeli, “Pek çok engele ve engellemeye rağmen aşı tutmuş, maksat hasıl olmuştur” dedi.

MHP siyaset ekolüdür

14 Mayıs öncesi MHP’ye yönelik başlatılan kara kampanyaların altüst olduğunu belirten MHP Lideri, yüzde 10,07 oy oranı ve 50 milletvekiliyle TBMM’de temsil edilen MHP’nin iftiraları boşa çıkardığını söyledi. Elde edilen sonucun başarılı olduğunu ifade etti ve “Dünya siyasetinde bu kadar komploya, bu kadar suçlamaya, bu kadar kötülemeye ve bu kadar haksızlığa maruz kalıp da ayakta durabilen, oyun içinde oyun kuranları hallaç pamuğu gibi fırlatıp atan ikinci bir partiden asla bahsedilemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi bu vasfıyla nadide bir siyaset ekolüdür” dedi.

Devşirmelerle işimiz olmayacak

MHP’nin içinde hasbelkader bulunanların at pazarlığı ve siyaset cambazlığı yapmaya çalışmaların kendi çürümelerini gösterdiğini belirten MHP Lideri, siyasetin sırf oturulacak koltuk, kazanılacak paye, ulaşılacak makam arayışı olmadığını söyledi. Bu kategoride olanların sadece aymaz, gafil ve çıkarcı değil, aynı zamanda yüreksiz olduğunu ifade etti. MHP’nin de yüreksizlerle ve siyasi devşirmelerle işinin olmadığını vurguladı.

Seçim gündemi geride kaldı

Seçim gündeminin geride kaldığını ve herkesin eteğindeki taşı döktüğünü ifade eden MHP Lideri, milletin seçimini yaptığını, siyasi yetkiyi Cumhur İttifakı’na verdiğini belirtti. Siyasetin kör dövüşüne çevrilmemesi gerektiğini ve milletin hizmet beklediğini ifade etti. Kenetlenme ve kucaklaşmanın her sahada olması gerektiğine vurgu yapan MHP Lideri Bahçeli, “Türkiye; ekonomisiyle, siyasetiyle, diplomasisiyle, milli birlik ve kardeşlik ruhuyla, tarihi ve kültürel müktesebatıyla, kavga yerine kucaklaşmayı öne alan sarsılmaz iradesiyle önümüzdeki yüzyılı lehine çevirebilecektir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu özür dilemeli

CHP Genel Başkanı’nın milletimizin mesajını algılayamadığını ifade eden MHP Lideri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir TV kanalında köylülerimizi ve TRT’yi suçlayan ve hakir gören hatası nedeniyle özür dilemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nu “Güvenme dostuna, saman doldurur postuna” sözleriyle defalarca uyardığını dile getiren MHP Lideri Bahçeli, CHP listelerinden seçime giren dört partinin 38 milletvekili çıkardıktan sonra ayrılmalarına dikkat çekti.

Ankara ve İstanbul ihmal edildi

Ankara’da yaşanan sel felaketinin belediyenin tembelliğinin sonucu birçok vatandaşa zarar verdiğini belirten MHP Lideri, mazgalların tıkandığını, belediye hizmetlerinin aksadığını, CHP’li Belediye Başkanı’nın il il, meydan meydan dolaşarak asıl görevini unuttuğunu dile getirdi. Ankara’nın da İstanbul gibi emanete ihanet eden bir belediye başkanının olduğunu söyledi.

Yeni anayasa çağrısı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni anayasa için tekrar çağrıda bulundu ve sağduyu beklentisini dile getirdi. MHP’nin, 100 maddelik önerisini 4 Mayıs 2021 tarihinde hazır hâle getirdiği yeni anayasa önerisiyle elini taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 maddelik yeni anayasa önerisinin yanında yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden oluşan idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’nin inşa ve ihya edileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *