19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Batan geminin malları

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Batan geminin malları

Kemal Kılıçdaroğlu, “Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir, kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin'' sözleriyle CHP’nin pazu bandını çıkarmayacağını ilan etti. Ehliyet ve liyakat hususlarında yetersiz olduğunu ispatlamasına rağmen kaptanlık lisansının iptal edilmesi taleplerine direnmeye başladı.

Futbol takımı kaptanı olsa, top peşinde koştuğu takım sayısız kere küme düşmüştü.

Motorlu araç şoförü olsa, ehliyeti çoktan elinden alınmış, aracı bağlanmıştı.

Uçak kaptanı olsa, uçak radardan çıkmış, mürettebat kayıplara karışmıştı.

Gemi kaptanı olsa, yelkenler alabora olmuş, gemi karaya oturmuştu.

Siyasi kaptanlığını hiç sormayın, o zaten fecaatle son buldu…

***

Akıntıya karşı kürek çekmekte pek mahir olan Kemal Kılıçdaroğlu, batan geminin mallarını son kez HDP’ye peşkeş çekip yerel seçimlerde façasını düzeltme kararı aldı. Uğradığı her limanda yakasının bir parçasını kaptıran kaptanımız gemisini ipotek etmek zorunda kaldı.

Bilim ve teknoloji getirmek için gittiği New York limanında CHP’yi rehin bıraktı.

Yabancı yatırımcı getirmek için gittiği Londra limanında siyasi itibarını işportaya çıkardı.

Akıllı endüstri ve yeşil enerji hamleleri için uğradığı Almanya limanında FETÖ’ye senet imzaladı.

Desteğini almak için demir attığı HDP limanında Kandil’in dayatmalarına boyun büktü. Hapisteki teröristlere özgürlük verdi, özerkliğe şapka çıkardı.

PYD/YPG limanından gelen esintilerin fresh etkisi her daim ensesindeydi.

Hangi limana uğradıysa CHP’nin bir parçasını da orada bıraktı…

Negatif sulardan pozitif limanlara yelken açma vaadi, Atatürk’ün CHP’sinden HDP’nin Kandil’ine doğru akan bir bataklıkta son buldu.

***

Bir gemide yolculuk yapan adam zamanla kaptanla arkadaş olmuş. Kaptanın bu yorucu ve uzun süren yolculuk esnasında gözleri kapanmaya başlamış. Bu durumu gören adam, kaptana yardım etmek için güzel bir teklifte bulunmuş. Kendisinin de gemi kaptanı olduğunu, dümeni ona devretmesini ve dinlenmesini istemiş. Kaptan tereddütle de olsa adama dümeni teslim etmiş ve derin bir uykuya çekilmiş. Bir müddet sonra gemi karaya doğru yön almaya başlamış. Dümeni tutan adam ne yapacağını bilememiş ve gemi sonunda karaya oturmuş. Gürültüye uyanan kaptan “Sen ne yaptın, hani gemi kaptanıydın” diye feveran etmiş. Adam ise “Ben bir şey yapmadım, deniz bitti” demiş.

***

Geminin kaptanı, dümeni emperyalistlere verdi.

Kaptan, dalgalı denizlerde direnmek yerine ihanet limanına demirledi.

Titanic gemisinin batmasıyla 1500’den fazla insan hayatını kaybetti. Kaptan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gafleti ise milyonlarca CHP’linin umudunu kaybetmesine neden oldu.

***

CHP’nin kaptanlığını yaptığı süreçte birçok dümen çeviren Kemal Kılıçdaroğlu, gemisinin karaya oturduğunu bile göremez hâle geldi.

Deniz bitti bay’ım.

Yorumlar
Z
Zafer 1 yıl önce
Öyle ya köpek deyip gecmemek lazım köpekler her savcıyla ava giderler
BEĞENME
0
CEVAPLA