08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İş bulma garantisi ile mezuniyet!

İş bulma garantisi ile mezuniyet!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

İş bulma garantisi bu fakültede! Tabi ki “mezun olunca”

Biz halen üniversite mezuniyet törenlerinde hangi bayrakların ve hangi pankartların açılmasına izin verildiğini konuşaduralım, hepimizin giderek şikayetçi olduğu bir alana İngiltere kendi koşullarında el attı ve üniversiteden mezun olduğunda iş bulma ve iş kurma garantisi yüksek olmayan bölümlere öğrenci alımına kısıtlama getirileceğini ve ilerleyen dönemlerde bu bölümlerin kapatılacağını açıkladı.

Eğitim gibi devasa bir “yapboz okyanusu”nda boğulmadan su üzerinde kalabilmek için öncelikle sorunu doğru tespit etmek gerekiyor.

Kazanç açısından da gelecekte potansiyeli olmayan bölümler dahil olmak üzere şu anki haliyle iyi ve güçlü profil çizmeyen, düşük istihdam imkanı sunan, öğrencilerin yüksek oranda devamsızlık yaptığı bölümlere alınan öğrenci sayısına kısıtlama getirilmesi, İngiltere’nin önümüzdeki dönemde üniversitelerde niteliğe daha fazla odaklanacağının güçlü bir sinyali olarak düşünülmelidir.

Peki, bu sinyali biz neden veremiyoruz?

Üst düzey düşünme becerileri sisteme entegre edilmezse, üniversite eğitimi bir “tüketim aracı” şeklinde pazarlanırsa, üniversite kadroları kişiye özel şekilde açılıp “siyasi bağlantıları” güçlü kişiler “paraşüt atamalar” yoluyla üniversiteleri kadrolaştırırsa, yerel gerçeklere uygun üniversite bölümleri tasarlanmazsa, üniversite okumak askerliği ötelemek veya okul kantinlerinde sosyalleşmekle bir görülürse, sonuçta okul da yalan söylemiş olur, üniversiteyi üniversite olduğu için okumak istediğini söyleyen genç de…

A Tekbas2

Bir toplumun nasıl yönetildiğini ortaya koyan önemli göstergelerden biri, “bu toplumun yaşadığı ülkenin çocuklar ve gençler için ortaya koyduğu politikalardan anlaşılabilir.” Bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine farklı bir eğitim politikası ortaya koymaya çalışan Sayın Prof. Dr. Harun TANRIVERMİŞ’ e sözü bırakıyorum.

Sayın Tanrıvermiş,  kariyer günleri kapsamında sektör temsilcileri ile yapılan işbirlikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fakültemiz, öğrencilerimize teorik ve uygulama açısından güçlü bir eğitim içeriği sunmaktadır. Bütün eğitim-öğretim altyapısının yanı sıra öğrencimizin mezun olup profesyonel hayata geçmeden önce kariyer hedeflerini belirleme konusunda destek vermeyi de önemsiyoruz. Tecrübelerimiz bize şunu gösteriyor; çalışma hayatında kendisini mesleki açıdan nelerin beklediğini, ne yönde ilerleyebileceğini, kendini hangi fırsatların beklediğini bilen öğrenciler çok daha kolay sektörde yerini bulmaktadır. Bu durum bizim istihdam oranımıza da artırmaktadır. Kariyer günleri öğrencilerimizi kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri ile bir araya gelmelerini hedeflemektedir. Aynı zamanda bölümümüzün de sektördeki bilinirliğinin ve saygınlığının artmasına neden olmaktadır.

Alparslan Tekbas3 (2)

“Bizler Türkiye’ye nitelikli insan kaynağı sağlama noktasında katkıda bulunmaya, gençlerimizin kariyer gelişimlerine yön vermede gerçekleştirilecek etkinliklerde rol almaya devam edeceğiz.”

Alparslan Tekbas4

Sayın hocam son olarak,  kariyer günleri etkinliklerinin mezun öğrencilerin sektördeki başarılarına olan etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu etkinlikler mezunların hangi alanlarda öne çıkmasına yardımcı oluyor?

Sektör temsilcileri ile oluşturduğumuz dirsek teması sayesinde Fakültemiz Bölümleri ve Programlarını tanıtımı konusunda geçmiş senelerde gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günleri etkinliklerinden yola çıkarak daha hızlı yol aldığımızın farkındayız.

Alparslan Tekbas5

Fakültemiz Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü tarafından yapılan çalışmalarla bölüm mezunlarının işe yerleşme durumlarını takip edilmekte ve ülkemizde tıp fakültesi mezunlarından sonra en yüksek işe yerleştirme oranına Bölümümüz sahip olmuştur. Halen Fakültemiz Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümünde mezuniyet sonrası ilk altı ayda işe yerleşme oranı % 80-90 düzeyine çıkarılmış bulunmaktadır.

Alparslan Tekbas6

Fakültemiz tarafından düzenlenen Kariyer Günlerinin öğrencilerimize farklı kapılar açtığına inanıyoruz. Sonuç olarak baktığımızda bu bir bayrak yarışıdır. Öğrencilerimiz ile birlikte yoğun bir çaba içerisinde yolumuza devam etmekteyiz.

Alparslan Tekbas6 (2)

Bu röportaj için Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Harun TANRIVERMİŞ’e teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *