18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Emperyalizmin yerli figüranı

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Emperyalizmin yerli figüranı

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmeleri üzerinden Cumhur ittifakında çatlak oluşturmaya çalışanlara tepki gösterdi ve “Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, konuşabilir, bizce hiçbir sakıncası yoktur” dedi. Suriye’nin parçalanma senaryosuyla ilgili görüşlerini de paylaşan MHP Lideri Bahçeli, üst aklın ABD yerli figüranın ise CHP olduğunu belirterek “asıl hedef Türkiye” uyarısında bulundu. Demokrasi adı altında DEM’i savunan ve kayyum atamalarına karşı çıkanlara “bağımsızlık demokrasi konusu değildir” sözleriyle tepki gösterdi. 

Asıl hedef Türkiye

Geçtiğimiz hafta Suriye’nin kuzeyinde yapılması planlanan yasadışı seçimlere dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli konu ilgili görüşlerini sürdürdü. Suriye’de üzerindeki emperyalist projenin hedefinin Türkiye olduğunun altını çizdi. Amacın Türkiye’yi kapana kıstırmak ve her türlü müdahaleye açık hale gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. Bu terör hamlesinin üst aklının ise ABD olduğunu ifade etti ve böyle bir dost ancak düşman başınadır” diyerek tepkisini gösterdi. Suriye’nin siyasi ve toprak bütünlüğüne saygılı olunması gerektiğini belirten MHP Lideri Bahçeli, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin toprakları üzerinde ameliyata girişmek Türkiye için haklı operasyon nedenidir” diyerek önemli bir uyarıda bulundu. Gelişmelere Rusya’nın seyirci kalmasının ise düşündürücü olduğunu vurguladı.

DEM hazırda bekliyor

ABD’nin bölgemiz üzerindeki senaryosunun yerli figüranının CHP, DEM’in ise hazırda bekleyen bölücü fitne olduğunu kaydeden MHP Lideri Bahçeli, Hakkari Belediyesine bir teröristin kasten aday gösterildiğini ve bu vesileyle Türkiye’yi siyasi ve toplumsal çalkantıya mahkum etmek istediklerinin açık olduğunu belirtti. Kayyum atamasının hukuk devletinin şerefi olduğunu dile getiren MHP lideri Bahçeli, halkın iradesinin yok sayıldığını söyleyen Özgür Özel’i hedef aldı ve  “PKK’ya gıkını çıkaramayan, bölücü belediye başkanlarına en küçük tepki gösteremeyen, Suriye’nin kuzeydoğusundaki hain teşebbüsleri kuzuların sessizliğiyle izleyen bir şahsın, CHP’nin genel başkanı olması başlı başına bir trajedidir” ifadelerini kullandı.

Şehitle cani bir görülemez

İhanete göz yummanın demokrasi olmadığını dile getiren MHP Lideri Bahçeli, siyaset ve demokrasi mücadelesinde nihai karar merciinin millet olduğunun altını çizdi. Vatan, millet, bağımsızlık ve bekanın demokrasinin konusu olmadığını dile getirdi. Sandıktan çıkan oyların ihanetin barınağı sayılamayacağını ifade etti ve “DEM’in oy oranının demokrasiyle bağdaşması;  şehitle caninin bir görülmesi, kahraman ile hainin bir tutulması kadar korkunçtur” dedi. DEM’li bir vekilin “kayyum atanan valiyi sokaklarda gezdirmeyiz” tehdidine ise “Bir vatandaşımızın, bir polisimizin, bir askerimizin, bir kaymakamımızın, bir valimizin sokakta önünü kesecek, dolaşmasını engelleyecek dahili ve harici bir bedhahtı henüz güneş görmemiş ve görmeyecek, böylesi bir alçağın varlığına hiç kimse şahit olamayacaktır” sözleriyle tepki gösterdi.

Bizce hiçbir sakıncası yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmeleri üzerinden Cumhur ittifakında çatlak oluşturamaya çalışanlara tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, “ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle takip ediyoruz” dedi. İki kişi arasında yapılan bir görüşmeyi kalabalık bir dinleyici grubu tarafından takip ediliyormuş gibi takdim edilmesini normalleşme arayan zihniyetin basit kurnazlığı olarak değerlendi. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinin ve konuşmasının gayet doğal olduğunu dile getirdi ve “bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur” ifadelerini kullandı. Ancak ikili görüşmeler üzerinden dedikodu kazanı kaynatanların önünü kesmek için kamuoyunun şeffaf ölçülerde bilgilendirme yapılmasının alternatif olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu seçimleri

Avrupa Parlamentosu’na yeni sandalye dağılımlarının Türkiye-AB ilişkilerindeki seyir açısından önemli olduğuna dikkat çeken MHP lideri Bahçeli, Türkiye-AB ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde ilerlemediğini söyledi ve Avrupa Parlamentosu’nun son yıllarda terörle mücadeleye yaklaşımının problemli olduğunu belirtti. Fransa’nın erken seçim kararının ve Belçika Başbakanının istifasının Avrupa’nın siyasi yapısında ciddi değişimlerin habercisi olduğunu vurguladı. AP seçimlerinde oy kullanan seçmenlerin göç ve sığınmacı meselesine karşı kapıları örten bir yaklaşım içinde olduklarının anlaşıldığını ifade etti. 

Milletimizle bakışımız bir ve aynı

Göç ve Sığınmacı sorunun yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en çarpıcı sorunlarından birisi olduğuna dikkat çeken MHP lideri Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin konuya bakışının milletimizle bir ve aynı olduğunu belirtti. Herkesten önce MHP’nin konuyla ilgili nitelikli bir çalışma ortaya koyduğunu ifade eden MHP Lideri Bahçeli, “Sınır Aşan Göçler” çalışmasıyla sorunu gündeme taşıdıklarını ve Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerinin kademe kademe sağlanması, düzensiz göçün belinin kırılması ve Geri Kabul Anlaşmasının sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *