18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Davamızı yargılatmayız

YAYINLAMA:
Davamızı yargılatmayız

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Türkiye ve dünya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında 3. Dünya savaşı riskine dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, Türkiye’nin her türlü senaryoya hazırlıklı olması gerektiği çağrısında bulundu. Konuşmasında MHP ve Cumhur ittifakını hedef alanlara geniş yer ayıran MHP Lideri Bahçeli, başını Halk TV’nin çektiği bazı medya organlarının Ankara’da işlenen bir cinayetle MHP ve Ülkü Ocaklarını ilişkilendirmelerine sert tepki gösterdi. 1 Temmuz’da başlayacak olan mahkemede MHP’den avukatların yer alacağını belirtti ve “davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” ifadelerini kullandı.

 

Hain Senaryoyu Görüyoruz

1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayacak cinayet davasıyla ilgili kimin kimlerle iş tuttuğunu, sağda solda nelerin konuşulduğunu, hangi iftira düzeneklerinin hazırlandığını çok iyi bildiklerini belirten MHP Lideri Bahçeli, “davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” ifadelerini kullandı. “Fason bir 12 Eylül iklimi oluşturup MHP’yi de sanık olarak afişe etmeye kalkanların alınların karışlar, külahlarını ters giydiririm” sözleriyle tepkisini dile getirdi ve Milliyetçi Hareket Partisi’yle boy ölçüşmeye hiç kimsenin cüret edemeyeceğini söyledi. Mahkeme salonunda sadece avukatların hazır olacağının altını çizdi ve  “Kim ne biliyorsa, hangi belge, bilgi ve bulguya sahipse, mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim. Herkes eteğindeki taşı döksün de şahit olalım” dedi.

 

MHP’yle Yatıp MHP’yle Kalkıyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları üzerinde manipülasyon yapmaya çalışanlar olduğunu ifade eden MHP Lideri Bahçeli,  MHP’ye ayar vermek ve istikamet çizmek istediklerini söyledi. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin en son 12 Eylül darbesinde sanık sandalyesine oturtulduğunun altını çizen MHP Lideri Bahçeli, başta Halk TV olmak üzere bazı televizyon kanallarının, kiralık gazetelerin, satılmış köşe yazarlarının MHP’yle yatıp MHP’yle kalktığını dile getirdi.

 

 

Cumhur İttifakı Dağılsa Bayram Edecekler

MHP ve Cumhur ittifakına yönelik psikolojik harp tekniklerinin devrede olduğuna vurgu yapan MHP Lideri Bahçeli, oluşturulmak istenen yapay krizlerle Türkiye’nin milli ve manevi direncinin kırılmasının hedeflendiğini belirtti. “Milliyetçi Hareket Partisi iftirayla temellenmiş suçlamalarla zaafa uğrayıp içine kapanırsa, hatta siyaset dışı arayışlara saparsa, Cumhur İttifakı duvara toslayıp dağılırsa emperyalizmin tetikçileri, dışarıdan güdümlü işbirlikçiler bayram edecekler” sözleriyle uyarısını yaptı ve Cumhur İttifakının kararlılıkla yoluna devam edeceğini dile getirdi.

 

Normalleşme Süreci

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “bizim ittifakımıza gelsin” çağrısına sert tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, “tam bir akıl tutulması” sözleriyle yanıt verdi. Özel’in kurnazlık yaptığını ve Cumhur İttifakını yarma teşebbüsünde bulunduğunu belirtti. Normalleşme arayışlarına da değinen MHP Lideri Bahçeli, “CHP’nin normalleşmesi, PKK’nın normal görülmesidir” ifadelerini kullandı. CHP’nin havanda su dövmekten başka bir şey yapmadığını, sadece şikâyet siyaseti izlediğini dile getirdi. 

 

Portekiz’in Galibiyetine Sevinmek Namussuzluktur

MHP Lideri Bahçeli, gündemin bir diğer konusu “Türkiyelilik” tartışmalarına, “Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Milletimizin adı Türk milletidir” sözleriyle nokta koydu. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında mücadele eden A Milli Takımızla her şart altında gurur duyduğunu ifade eden MHP Lideri Bahçeli, eski HDP milletvekili Ferhat Encü’nün Türkiye karşısında Portekiz’in galibiyetine sevmesini de, ”tam bir namussuzluk” sözleriyle eleştirdi. Vergi gelirlerinde yapılacak düzenlemeyi de olumlu bulduğunu ve desteklediğini açıkladı.

 

Diyarbakır Barosuna Tepki

Diyarbakır Mardin sınırında çıkan anız yangınına değinen MHP Lideri Bahçeli, Diyarbakır Barosu’nun sosyal medya aracılığıyla Kürt kökenli vatandaşlarımıza yönelik hakaret ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamasına tepki gösterdi. Hiçbir sağduyu ve vicdan sahibi Türk vatandaşının bölücü bir komplonun yanında yer alamayacağını ifade eden MHP Lideri Bahçeli, Diyarbakır Barosu’nun yaptığı açıklama ile hangi emel ve hedefleri canlı tutmak istediğinin gözlerden kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

 

Üçüncü Dünya Savaşı Riski

Üçüncü Dünya Savaşı riskini de gündemine alan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Avrupa ülkelerinin askeri lojistik yığınağını, İngiliz The Economist dergisinin “savaş” manşetini, Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsünün 10 Haziran 2024 tarihli raporunda yer alan savaşın en yüksek seviyeye ulaştığı vurgusunu, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının Ortadoğu’ya yayılma emarelerini, ABD-Çin arası gerilimin artmasını, Rusya’nın Çin ve Kuzey Kore arasında silah anlaşması imzalamasını örnek gösterdi. Olası tüm senaryolara karşı Türkiye’nin milli güç unsurlarını tetikte ve teyakkuzda tutma uyarısında bulundu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *