18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Şizofren medya

YAYINLAMA:
Şizofren medya

31 Mart yerel seçimlerinden sonra seçmenin ekonomik gerekçeler nedeniyle sandığa gitmemesinden dolayı belediye sayısını artıran CHP ve yancıları iktidar hayali görmeye başladı. İktidara kırgınlığını sandığa girmeyerek gösteren seçmenin mesajını kendine yontan ve sanki CHP’ye iktidar yetkisi verilmiş gibi davranan CHP gördüğü rüyayı hayra yormaya çalışırken kâbusla uyandı.

Cumhur İttifakının dağılmasını bekleyen, geleceğini AK Parti ile MHP’nin yollarını ayırması üzerine kuran ve kurgulayan muhalefet umduğunu bulamadı. 15 Temmuz’da meydanlarda bizzat Türk milleti tarafından kurulan Cumhur İttifakını, yuvarlak bir masa etrafında Cumhurbaşkanı adayı seansları yapmak için kurulan 6+1 ittifakıyla karıştırdılar. 

Türkiye üzerinden planladıkları kirli senaryonun ipliği 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra pazara çıkan muhalefet unsurlarının birbirlerine yönelttikleri çirkin iddiaları gören milletimiz “iyi ki iktidara gelmediler” sözleriyle şükrünü göstermişti. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ülke yönetimine etkisi bulunmadığı için de seçmen rahat hareket etti. CHP ve kent uzlaşısı ortakları DEM ile TİP buradan çıkan sonuçları fırsat bilerek sinekten yağ çıkarmaya çalıştı.

PKK’nın siyasi uzantılarıyla Cumhur ittifakını yıkmak için kurulan masa 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra tuzla buz olmuştu. Cumhur İttifakını dağıtmak, dağılması için tüm fırsatları değerlendirmek için 31 Mart seçimleri sonrası yeniden bir araya gelen fırsatçılar Ankara’da işlenen bir cinayet başta olmak üzere Osman Kavala ve Can Atalay davalarını da ittifakın dağılması maksadıyla kullanmaya çalıştılar. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dinlediği şarkılardan taktığı yüzüklere, verdiği pozlardan makam odasındaki objelere kadar her türlü detaya çeşitli anlamlar yükleyip Cumhur İttifakında fitne oluşturmak istediler. Denedikleri her girişim hüsranla sonuçlandı, yaptıkları her hamle un ufak oldu.

Son olarak da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaretinde makam odasında çekilen bir fotoğrafın arka planında belli belirsiz yer alan 17-25 saati üzerinden çeşitli iddialarda bulunmaya başladılar. CHP ve yancılarının Cumhur İttifakı içinde fitne oluşturması için görevlendirdiği Halk TV’nin yazmaya başladığı senaryolar çok geçmeden çöp oldu. “Cumhur İttifakında Şok”, “Cumhur Dağıldı”,  “Cumhur İttifakı Ortaklarından Sert Mesajlar” gibi atmayı planladıkları başlıklar yerini MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasına bıraktı.

Halk TV’nin yürüttüğü kara propagandayı yaptığı açıklama ile doğrudan isim vererek karanlığa gömen Devlet Bahçeli, “17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür. Bu nedenle FETÖ’nün ne 15 Temmuz silahlı kalkışmasını ne de 17-25 Aralık kumpasını hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca doğru da değildir" sözleriyle fotoğrafta beliren objenin varlık nedenini izah etti.

“Şunu da özellikle ve tekraren hatırlatmalıyım ki, küresel internet platformlarının, sosyal medya mecralarının, organize çıkar gruplarının, bazı gazete ve televizyonların (özellikle Halk TV) Cumhur İttifakı’nda çatlak varmış gibi yaygara koparmaları hüsran içinde hayal kırıklığına uğramaya mahkûmdur” sözleriyle de fitne sahiplerinin akıbetini ortaya koydu.

Muhalefet medyasının uzun süredir sergilediği şizofren tavır beslendikleri siyasi partinin de içinde bulunduğu ruh halini göstermesi bakımından önemliydi. 31 Mart yerel seçimleri sonrası gördükleri pembe rüyayı iktidara yoranlar, ayıldıklarında kan ter içinde kaldıklarına şahit olacaklar. Tek umudu Cumhur ittifakının dağılması olanlar, kendi içlerinde yeşeren Cumhurbaşkanlığı adaylık yarışı kızıştığında bu günleri mumla arayacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *