19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Hendek/Çukur terör olaylarını asla unutmayın!

Hendek/Çukur terör olaylarını asla unutmayın!

YAYINLAMA:

Dün sabah CNN Türk’te; CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Türk milletinin asla unutmaması gereken bir konuyu ekranlara taşıdı. Unutanlara tekrar hatırlattılar, unutmayanların hafızalarını güçlendirdiler. Neydi o?

2015 yılında Türkiye, ABD beslemesi terör örgütü PKK tarafından doğu bölgesinde resmen bir işgal girişimine şahit oldu. Terör örgütü PKK; Diyarbakır/Sur merkezli Güneydoğu’nun birçok bölgesinde Hendek/Çukur adı verilen terör eylemleri gerçekleşmişti. Hendek/Çukur terör olaylarında 793 askerimizi, polisimizi şehit verdik. Binlercesi de yaralanmıştı. 7 ilde ve 22 ilçede bilinen yakma, yıkma, öldürme, yaralama, gasp etme hangi tür terör varsa PKK hepsini hayata geçirmişti.

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve programa katılan emekli asker ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, o programda o günlerde yaşatılan terörü, bu teröre karşı emniyet güçlerimizin şanlı mücadelesini tekrar gözler önüne serdiler.

Terör örgütü PKK’nın Hendek/Çukur terörleri için merkez edindiği Sur’un o günleriyle bugünlerini görüntülerle kıyasladılar. O günlerde terör saldırısından harabeye dönen Sur, şimdi bildiğiniz modern bir kent havasında… Terör örgütü PKK, camileri, kiliseleri, tarihi tüm yerleri yakıp yıkmıştı. Şimdi hepsi restore edilmiş… Evler sıfırdan inşa edilmiş… Festivaller yapılıyor, bölge halkı için birçok kültürel, spor tesisleri açılmış… Yani anlayacağınız Sur sıfırdan ve modern şekilde kurulmuş… Fakat tüm bunlar karşısında Sur halkının en büyük ayıbı ise, orada kendilerine her türlü zulmü yaşatmış terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarını o süreçten sonrada seçimlerde hep birinci parti yapması ve Sur Belediyesi’ni DEM’e teslim etmesidir. Yaşatanın, ayağa kaldıranın değil de yakanın, yıkanın, öldürenin, yaralayanın yanında durma hastalığı milletin birliği, bütünlüğü, huzuru ve güvenliği adına tedavi edilmelidir. Umarım bölgedeki şahlanış ve uyanış bu hastalıklardan kurtulmayı sağlar. Türk devleti terör örgütüne darbe vurdukça bölge halkı nefes alıyor. CHP ve DEM, işte bu gidişatı bozmak için Türk devletinin terörle mücadelesi önünde barikat olmaya çalışmaktadır. Türk devleti terör örgütüne ve destekçilerine vurdukça, sesin en çok CHP’den gelmesi de CHP’nin büyük ayıbıdır.

Bir terör örgütü PKK’nın meydana getirdiği Sur manzarasına, bir de Türk devletinin meydana getirdiği Sur manzarasına bakın, bölgede PKK DEM’liğinin olmaması demenin aynı zamanda huzur, güven, modernlik olduğunu bu şekilde çok iyi anlarsınız.

İzlemeyen varsa muhakkak Sur özelinde o günlerdeki terör olaylarını ve bugün gelinen noktayı anlatan o programı izlemeli ve herkese izletmelidir. Türkiye bölgede bir işgal kalkışması yaşamış ve Türk devleti 15 Temmuz’da olduğu gibi, o günlerde de terör örgütünü tüm gücüyle ezmiştir.

Bazıları ya balık hafızalı ya da yürekten PKK’lılara sahip çıkıyor. Ama biz o günlerde PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş’ın Hendek ve Çukur terör olaylarındaki rolünü asla unutmadık. O günlerdeki her şehidimizin baş sorumlusu PKK’lı Demirtaş idi. “Hendek kazanların ellerinden öpüyorum” diyen birini bugün kahraman, masum, şeref madalyası takılması gereken olarak paylaşıyorlar.  Selahattin Demirtaş için masum mazlum aile babası profilleri çiziyorlar. Akıllarınca o terör günlerindeki onun kanlı parmağını unutturacaklar.

PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş o günlerde PKK’lı teröristleri şu sözlerle azmettiriyordu:

Şanlı direniş gösteriyoruz. Bu direniş kazanacaktır. Böyle hendek, çukur diyerek küçümsemeye çalışanlar da dönüp tarihe baksınlar.

 “Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin, onu yapsınlar.

Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz.

Bugün küçümsediğiniz barikat, hendek dediğiniz şey darbeye karşı direniştir. Darbe yapılmıştır. Buna karşı toplum sessiz mi kalacak?

Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi kahramanca direniyor. Bu halk boyun eğmiyor. Yarın Kürt halkının tarihi yazıldığında bugünler çok özel olarak tarihe not düşülecektir. Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kerboran, Derik, Silopi, Şırnak... Gerçekten tarih yazıyorlar

Güneydoğu’daki şehirler bu terör azmettiriciliğinde yakılmış, yıkılmıştı. O yüzden PKK’lı Selahattin Demirtaş’a sahip çıkan, onun özgürlüğünü isteyen her kim varsa benim gözümde şerefsiz, namussuz, haysiyetsizdir. Her şehidimizin, gazimizin ve orada hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımızın baş sorumlusu bu PKK’lıya övgüler dizenlerdir ve aynı zamanda bu terör suçunun da ortağıdır. PKK’lı Selahattin Demirtaş Güneydoğu’da birçok ili-ilçeyi işgale bizzat yönlendiricilik yapmıştı. Hatırlayın o dönemde de sık sık “Yarın Özerkliği ilan ediyoruz” açıklamalarını yapıyordu. Tüm bunları tutuklanınca inkâr eden PKK’lı Demirtaş, 7 ay önceki mahkemesinde de “Türk devleti, anavatanım Kürdistan’da işgalcidir” açıklamasını yapmıştı.

Eğer tekrar Hendek/Çukur/Kobani gibi terör olaylarını bölgede yaşamak istemiyorsak, hafızalarımızda PKK’lı Selahattin Demirtaş gibileri ve ona sahip çıkanları asla unutmamalıyız.

CNN Türk’teki o program, Hendek/Çukur terör olaylarını hatırlatarak, bize de bunları topluma hatırlatmamızı sağlamıştır. Türkiye, yıllardır terör örgütlerinin hedefindedir. O yüzden terörle mücadele konusunda zerre taviz verilmeden artarak sürdürülmesi lazımdır. Türk devleti gerekeni zaten yapıyor. Türk/Kürt el ele vererek, terör mikrobunu kökten temizleyeceğimiz günler elbette gelecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *